ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ (ΙΚΔΘ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31-5-2016

Ώρα αποστολής: 12.45

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ (ΙΚΔΘ)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (ΙΚΔΘ), με στόχο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης προς τους δημότες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, ως εναλλακτικού εξωδικαστικού τρόπου επίλυσης των αστικών και εμπορικών διαφορών, θα ξεκινήσει από τις Δημοτικές Κοινότητες, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

Οι υπηρεσίες ενημέρωσης θα παρέχονται στους δημότες από διαμεσολαβητές του ΙΚΔΘ, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι και διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, από τις 11.00 έως τις 13.00, στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και συγκεκριμένα:

·       1η Δημοτική Κοινότητα (Προξ. Κορομηλά 16)

·       3η Δημοτική Κοινότητα (Θεοφίλου 25)

·       4η Δημοτική Κοινότητα (Κλεάνθους 57)

·       5η Δημοτική Κοινότητα, (Β. Όλγας 162 και 25ης Μαρτίου 24)

·       Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (ΚΕΠ – Σπ. Μουστακλή 1)

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.