ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΚΔΘ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΔΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΚΔΘ

ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΔΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

 

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης ξεκινάει μία νέα συνεργασία στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχει στη Διαμεσολάβηση, ανεβάζοντας κατά  πολύ τον πήχη στην εκπαίδευση.

Πρόκειται για μία διπλή συνεργασία με την ADR – ODR International και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων – ΕΙΕΣ. Η ADR – ODR International είναι μια εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστοποιημένη από το Συμβούλιο Αστικής Διαμεσολάβησης του Η.Β. και τη Διεθνή Ακαδημία Επίλυσης Διαφορών των Η.Π.Α.  Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων – ΕΙΕΣ είναι ένας φορέας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ), με έδρα την Ελλάδα.

 Τα προγράμματα που θα παρέχει το ΙΚΔΘ στη βασική εκπαίδευση αστικής και εμπορικής Διαμεσολάβησης, στη Διαμεσολάβηση στο Εργασιακό Περιβάλλον, στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, στην Ηλεκτρονική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση Νομικού Παραστάτη στη Διαμεσολάβηση, αποτελούν κορύφωση μιας πορείας 20 χρόνων στην εκπαίδευση με την κατάλληλη παιδαγωγική προσέγγιση και προσανατολισμό στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της διαμεσολάβησης, ενώ ταυτόχρονα δίνουν και μια σαφή εικόνα για τη σχέση μεταξύ διαμεσολάβησης και άλλων μορφών επίλυσης διαφορών. Ο χρόνος διάδρασης με τους εκπαιδευτές, στη βασική εκπαίδευση διαμεσολάβησης σε  αστικές και εμπορικές υποθέσεις, είναι 40 ώρες στην τάξη, 10 ώρες μετά το πρόγραμμα και 12 ώρες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Το μοναδικό καινοτόμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει συνολικά 62 ώρες εκπαίδευσης

Είναι η πρώτη κατάρτιση παγκοσμίως που εντάσσει στο πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης, την εκπαίδευση στην ηλεκτρονική διαμεσολάβηση (online mediation) οδηγώντας σε διπλή διαπίστευση, δηλαδή στη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και στην ηλεκτρονική διαμεσολάβηση.

Είναι το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παγκοσμίως, στη διαμεσολάβηση, που περιλαμβάνει  συσκευή Προσωπικής Μάθησης (ipad). Ο κάθε εκπαιδευόμενος, πέραν του έντυπου υλικού, θα παραλαμβάνει και το δικό του IPAD το οποίο περιέχει το σύνολο του έντυπου υλικού σε ηλεκτρονική μορφή, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν και να έχουν πρόσβαση στο υλικό όποτε έχουν χρόνο ή όταν εκείνοι θέλουν.

 

Το ΙΚΔΘ εκσυγχρονισμένο και ανανεωμένο δίνοντας, πάντα, έμφαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και με επιπλέον προνόμια για τους εκπαιδευόμενους του κάνει ένα βήμα μπροστά και σας περιμένει όλους να σας μυήσει στην συναρπαστική πορεία της Διαμεσολάβησης.

Οι επόμενες προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις είναι οι ακόλουθες:

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

·         6/3ου /2017 – 11/3ου/2017

·         22/5ου/2017 – 27/5ου/2017

·         17/7ου/2017 – 22/7ου/2017 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

·         31/3ου/2017 – 1/4ου/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

·         26/5ου/2017 – 27/5ου/2017

Για περισσότερες πληροφορίες, και αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης www.dsth.gr  ή καλέστε στο 2310500874