Επίθεση σε πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας

Θεσσαλονίκη, 31 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  καταδικάζει την βάρβαρη και άνανδρη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, μέσα σε διεθνή ύδατα, στους επιβάτες των  πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της  Γάζας, που βρίσκεται ήδη σε τριετή αποκλεισμό από το Ισραηλινό κράτος.
Καλεί την ελληνική κυβέρνηση  και τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές, που καταπατούν κάθε έννοια διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την άμεση επιβολή κυρώσεων.
Αξιώνει την άμεση επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος που χρονίζει και απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και την άμεση άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας που δεν έχει καμία δικαιολογητική βάση, αλλά, αντίθετα οδηγεί τον πληθυσμό στη λιμοκτονία και την εξαθλίωση.
Αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης που ήταν άνθρωποι της προσφοράς και της αλληλεγγύης και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Τέλος , δηλώνει ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που θα έχει ως κατεύθυνση και περιεχόμενο την άμεση άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της.