ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Στις 30/8/2023 έλαβε χώρα η καθιερωμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης ενόψει της ΔΕΘ.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κος Δημήτρης Φινοκαλιώτης, κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τόσο στην προφορική του ανάπτυξη όσο και στο γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε, δήλωσε ότι για τα ζητήματα που αφορούν το χώρο της Δικαιοσύνης πανελλαδικά, επιφυλάσσεται δεδομένου ότι θα τοποθετηθεί δημόσια η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με τις αποφάσεις που θα λάβει στην προγραμματισμένη για 16.9.2023 Συνεδρίαση της και εστίασε στα ζητήματα που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τα θέματα που τεθήκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣΘ εστίασαν στο ΣΔΙΤ της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και στην λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων Θεσσαλονίκης και Νεάπολης.

Ως προς το Δικαστικό Μέγαρο επισημάνθηκε, ότι τόσο για τεχνικούς λόγους κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής όσο και για στην συνέχεια για την βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η επέκταση των Υπηρεσιών των Δικαστηρίων και σε άλλο χώρο πλησίον του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου.

Ως προς τη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τόσο την εξυπηρέτηση των πολιτών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων κλπ όσο και την τεράστια εκκρεμότητα ανέλεγκτων πράξεων στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης. Η αβεβαιότητα αυτή λειτουργεί εις βάρος και της ασφάλειας δικαίου αλλά και της επιχειρηματικότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι Υπουργοί εκφράσαν την πεποίθηση τους προς μια άμεση επίλυση των ζητημάτων αυτών. Ήδη αύριο 31/8/2023 έχει κανονιστεί συνάντηση του Προέδρου του ΔΣΘ με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Κωνσταντίνο Κυρανάκη.