ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

 

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019. Την υποψήφια δήμαρχο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Κουτσός, ο Ταμίας κ. Αναστάσιος Ντούγκας και οι σύμβουλοι κ.κ. Αντώνιος Μικροπανδρεμένος, Αλεξόπουλος Αθανάσιος, Βασίλειος Σιαπέρας και Ηλίας Γκίνδης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.Θ. έθεσαν στην υποψήφια Δήμαρχο, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, τα θέματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα, (όπως Φ.Π.Α. και ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και την ανάγκη προάσπισης του Κράτους Δικαίου σε κάθε μορφή του. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη παραχώρησης του κτιρίου ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στις υπηρεσίες των δικαστηρίων, γεγονός που όχι μόνο θα έδινε πνοή στην καθημερινή λειτουργία και εξυπηρέτηση αλλά θα αναβάθμιζε γενικότερα και την εικόνα που έχει για αυτές ο πολίτης.

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και από τη θέση της στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

«Από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησα διαπίστωσα ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, έκανε μία τεράστια στροφή τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται στη δική σας διοίκηση», υπογράμμισε και τόνισε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης «είναι πιο κοντά στον πολίτη, είναι ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο φάνηκε τόσο από τα κλαδικά αιτήματα τα οποία εσείς υπηρετείτε με διαφορετικό τρόπο, όσο και με μία σειρά από κοινωνικές δράσεις που είχαμε και την χαρά να συνεργαστούμε».

Αναφερόμενη στα ζητήματα που έχουν τεθεί από τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου, όπως αυτό του χώρου των δικαστηρίων που παραμένει σε εκκρεμότητα, η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως «Θεωρώ ότι το να έχετε τον / την δήμαρχο συμπαραστάτη σε μία τέτοια προσπάθεια, διευκολύνει πάρα πολλά ζητήματα».

«Αυτό που εμείς έχουμε εντοπίσει, είναι ότι οι πολίτες έχουν τεράστια ανάγκη σε νομική υποστήριξη. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος υποστήριξής τους, σε συνεργασία με τον δήμο, χωρίς να πλήττονται επαγγελματικά δικαιώματα σας», ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως «προσπαθούμε να φτιάξουμε μία πόλη δίκαιη για τους πιο αδύναμους, και εδώ είναι η ώρα που ο καθένας είναι μπροστά στις ευθύνες του».