6-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

6-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
———————————————————————————–
                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
                     ΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
        ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
               23/10(ΟΔΙΚΑ), 24/10(ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ) ΕΩΣ 28/10
Α. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΟΔΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6 μμ με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη (διασταύρωση Βενιζέλου-Μητροπόλεως). 4ωρη στάση στην Κομοτηνή 10μμ-2πμ. 
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10:Αναχώρηση από Κομοτηνή στις 2 πμ (νύχτα) γιά Κωνσταντινούπολη. Άφιξη νωρίς το πρωί.Πρωινό-καφέ (κατ΄ιδίαν) στο Ortakoy (Ορτάκιοη) πλάι στην πρώτη κρεμαστή γέφυρα, απολαμβάνουμε τα γαλήνια νερά του Βοσπόρου, το τιτίβισμα των γλάρων και τις ψαρόβαρκες στο πρωινό τους ψάρεμα.
Β. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
(Οι συνάδελφοι εξ Αθηνών θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη απ΄όπου θα αναχωρήσουν (καμιά αεροπ/κη εταιρεία δεν έδινε εισιτήρια, ήταν όλες φουλ και προέκυπτε μια εξουθενωτικά πανάκριβη εκδρομή). Θα πρέπει να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας Αθήνα_Θεσσαλονίκη-Αθήνα κατ΄ιδίαν.
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10: Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Μακεδονία με πτήση Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη στις 9.40 πμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ataturk της Κων/πολης στις 11.00 πμ (η ώρα σε Τουρκία και Ελλάδα ίδια).
ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση γιά ξενάγηση στο DOLMA BAHCE (Ντολμά Μπαχτσε). Φαγητό (κατ΄ιδίαν) και επιστροφή στο ξενοδοχείο γιά ξεκούραση. Ελεύθερο Βράδυ. (Θα προταθεί νυχτερινό κέντρο με ελληνοτουρκικό πρόγραμμα)..
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παρακολούθηση της θείας λειτουργίας της Κυριακής. Επίσκεψη στην Αγία Σοφία, στο Top Kapi (Τοπ Καπί) Φαγητό (κατ΄ιδιάν) σε ταβέρνα ελληνική ή τούρκικη (αναλόγως προτίμησης). Συνεχιζουμε με επίσκεψη στη miniaturk και γιά καφέ στο Pier Lottie (Πιέρ Λοτί) ένα πανοραμικό καφέ με θέα τον Κεράτιο Κόλπο και τον Βόσπορο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο βράδυ. 
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/10: ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ.
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τα πόδια γιά να γνωρίσουμε τις ομορφιές και Εκκλησίες του Πέραν, το Ζωγράφειο Λύκειο και Ζάππειο Σχολείο, τον επιβλητικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Πλατεία Ταξίμ, το Σισμανόγλειο Ίδρυμα, ένα υπέροχο κλασσικό κτίριο στην καρδιά του πεζόδρομου της Istiklal,.τους Ναούς της Παναγίας Σταυροδρομίου και του Αγ. Νικολάου, τον Πύργο του Γαλατά, το Karakoy (καράκιοη), θα διασχίσουμε τον Κεράτιο Κόλπο περπατώντας τη γέφυρα του Γαλατά, θα βγούμε στο Eminonu (Εμίνονου), θα επισκεφτούμε την Αιγυπτιακή αγορά, θα φάμε τα παραδοσιακά γλυκά μας σε παλιό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο. Το μεσημέρι φαγητό.Στη συνέχεια γιά Hamam (προαιρετικά) σε ένα υπέροχο ανακαινισμένο ρωμαϊκό Hamam και oι υπόλοιποι γιά καφέ-ναργιλέ-τάβλι σε παρακείμενο ανατολίτικο παραδοσιακό καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο βράδυ.
ΤΡΙΤΗ 27/10: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ – ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ KIZ KULESI (ΚΙΖ ΚΟΥΛΕΣΙ) ΣΤΟ USKUDAR (ΣΚΟΥΤΑΡΗ).
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με το λεωφορείο γιά το KABATAS (ΚΑΒΑΤΑΣ) απ΄όπου θα αναχωρήσουμε γιά την μεγάλη ολοήμερη κρουαζιέρα μας στο Βόσπορο, όπου θα καταλήξουμε σ΄ένα βόρειο λιμανάκι της ανατολικής πλευράς στην έξοδο του Βοσπόρου προς τη Μαύρη Θάλασσα, το ANADOLU KAVAGI -ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΚΑΒΑΪ (Η ΛΕΥΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ). Ταξιδεύονας γιαλό-γιαλό θα δούμε τα παραθαλάσσια πλουσιόσπιτα γνωστά ως ΄΄Γιαλί΄΄ στις όχθες του Βοσπόρου και όλες τις καταπράσινες πλούσιες συνοικίες. Φτάνοτας στο Αναντολού Καβαγί ανεβαίνοντας τον λόφο όπου θα επισκεφτούμε το ωραίο του Κάστρο και θα αγναντέψουμε μπροστά μας την Μαύρη Θάλασσα με τη διέλευση ποντοπόρων πλοίων του ελληνικού στόλου και πίσω μας την Κωσταντινούπολη. το μεσημέρι φαγητό γιά φρέσκο ψάρι (κατ΄ ιδίαν) και γλέντι-χορό σε παραθαλάσσια ταβέρνα. νωρίς το απόγευμα αναχώρηση. Ταξιδεύοντας και πάλι γιαλό-γιαλό θα απολαύσουμε τη θεα των ακτών και των πλουσιόσπιτων Γιαλί της ανατολικής τώρα πλευράς του Βοσπόρου. Φτάνουμε στη σκάλα του USKUDAR (ΟΥΣΚΟΥΝΤΑΡ-ΣΚΟΥΤΑΡΗ) στην ανατολική πλευρά. Βαδίζουμε παραθαλάσσια τον Βόσπορο καταλήγοντας στις όχθες του απλωνόμαστε σε μαξιλάρες και χαλιά, όπου μας προσφέρεται τσάι ή καφές απολαμβάνοντας τη θέα του KIZ KULESI (ΚΙΖ ΚΟΥΛΕΣΙ) το νησάκι με τον Πύργο μες στο Βόσπορο, γιά το οποίο εκτυλίσσεται ο θρύλος του Λεονάρδου, όπου έκλεισε την κόρη του. Μπορούμε να επισκεφθούμε τον Πύργο στο νησάκι με πλοιάριο της γραμμής. Στη συνέχεια περνάμε απέναντι στην Ευρωπαϊκή πλευρά με το υπόγειο σύγχρονο μετρό (κάτω από τη θάλασσα του Βοσπόρου), που ξεκινά από το USKUDAR-ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΉΓΟΥΜΕ ΣΤΟ EMINONU (ΕΜΙΝΟΝΟΥ) στην ευρωπαϊκή πλευρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο βράδυ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τοποθετούμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο (οι της πτήσης στο ξενοδοχείο) και αναχώρηση γιά το Ελληνικό Προξενείο, όπου τελείται δοξολογία στον παρεκκλήσι στον πάνω όροφο και ακολούθως στο ισόγειο επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων του έπους του ’40. Στη συνέχεια θα μας παρατεθεί δεξίωση στο καταπληκτικό κλασσικό κτίριο του Σισμανόγλειου Ιδρύματος, 
Στις 5 μμ αναχώρηση του λεωφορείου α) γία επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσ/νίκη αργά τη νύχτα και β) γιά πτήση επιστροφής από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κων/πολης προς το αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη στις 19.15 μμ. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 20:40.
 ΤΙΜΗ:
Α. ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗl 195 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ Ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ TROYA OTEL (ΤΡΟΫΑ ΟΤΕΛ) 4ων Αστέρων, πολυτελές κεντρικότατο ξενοδοχείο της πάλαι ποτέ ελληνικής αριστοκρατικής συνοικίας του Πέραν με γυμναστήριο, σάουνα κλπ.
Β. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: 355 EΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ Ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΠΑΝΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.
ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 1. Μεταφορά με λεωφορείο Θεσσαλονίκη-Κων/πολη-Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη οπουδήποτε χρειαστεί. 2. Τα αεροπορικά εισιτήρια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ. 3. Διαμονή 4 νύχτες με πρωινό σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο του κεντρικού πολυτελούς ξενοδοχείου TROYA OTEL (ΤΡΟΙΑ) 4 Αστέρων.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
Είσοδοι σε μουσεία, φαγητό, η μεταφορά προς και από τη Θεσσαλονίκη, η Κρουαζιέρα στο Βόσπορο. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:(εξασφαλίστε το αμεσότερο τη συμμετοχή σας).
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΤΗΟS HELLAS, (ΜΗΤΡΟΠΌΛΕΩΣ 15-θΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ)
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; κα Λεμονιά Πετρά, (λέτε ¨εκ μέρους του Πάρη του Σιμιακάκη γιά την εκδρομή στην Κων/πολη του Συλλόγου Αποφοίτων του Παν/μίου Θράκης). 
τηλ. 6981826856. e-mail: [email protected]
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ: ΠΑΡΗ ΣΙΜΙΑΚΑΚΗ 6944294257 

e-mail: psimiakakis@gmail.