Συνέντευξη Τύπου για την τροπολογία στο Επικουρικό Κεφάλαιο του κλάδου Ασφάλισης Αυτοκινήτων

Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Συνέντευξη Τύπου για την τροπολογία στο Επικουρικό Κεφάλαιο του κλάδου Ασφάλισης Αυτοκινήτων

Συνέντευξη Τύπου για την κατάργηση της ευθύνης για καταβολή αποζημιώσεων λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης, τον ορισμό κλίμακας στις αποζημιώσεις των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και τις σημαντικές μειώσεις στα ποσά των αποζημιώσεων που καταβάλλονται σε περιπτώσεις οικονομικών ζημιών μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο, 4ος όροφος).

Η τροπολογία για το Επικουρικό Κεφάλαιο του κλάδου Ασφάλισης Αυτοκινήτων εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη «ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα», το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών την προηγούμενη Πέμπτη στη βουλή. Σύμφωνα με το νέο καθεστώς αποζημιώσεων:
α) καταργείται η ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου για καταβολή αποζημιώσεων που αφορούν χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης των θυμάτων από τροχαία αυτοκινητικά ατυχήματα
β) επιβάλλεται ανώτατο όριο 100.000€ για τις υπόλοιπες ζημίες, στο οποίο και μόνον θα περιορίζεται η ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου
γ) για το ποσό αυτό οι αποζημιώσεις δε θα καταβάλλονται στο σύνολό τους, αλλά θα περικόπτονται με κλιμακούμενες, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, απαλλαγές, οι οποίες θα κυμαίνονται σε ποσοστά από 10 έως 40%.

Τη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Βαλεργάκης, ενώ έχουν προσκληθεί για παρεμβάσεις οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι των Ενώσεων Καταναλωτών.