ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που συνδιοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η  Μονάδα Έρευνας «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία» (EUPOLDEM) του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την χορηγία της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου, στις 26 Απριλίου 2018, με θέμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»  στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Στο συνέδριο, το οποίο έγινε υπό την αιγίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, παραβρέθηκε το σύνολο σχεδόν της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης καθώς και σημαντικών εκπροσώπων θεσμών της καταπολέμησης της διαφθοράς στην Ελλάδα και επιστημόνων που ανέπτυξαν επιμέρους θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς.   

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κ. Ηλίας Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής κ. Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Προϊστάμενος της Μονάδας Έρευνας «Ευρωπαϊκές Πολιτικές & Δημοκρατία», Αναπληρωτής Καθηγητής, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και σύντομες εισηγήσεις από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πέππα, την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ.  Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου. Οι θεματικές που απασχόλησαν το συνέδριο ήταν οι  «Θεωρητικές Προσεγγίσεις του Φαινομένου της Διαφθοράς, το «Φαινόμενο της Διαφθοράς και η Δημοκρατία» και η «Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Πρακτικές προσεγγίσεις».

Στο συνέδριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης οι κ.κ. Γεώργιος Κουτσός, Β’ Αντιπρόεδρος, Πέτρος Σαμαράς, Γενικός Γραμματέας και Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πλήθος του δικηγορικού κόσμου.