ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του, κ. Στάθης Κουτσοχήνας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, κ. Χαράλαμπο Περβανά. Παρόντες στη συνάντηση ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Θανάσης Αλεξόπουλος και Στέλλα Βαλάνη καθώς και οι δικηγόροι του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών κ.κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και Στέλλα Σαμαρά. 

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η προστασία των δανειοληπτών, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο νομοθετικό πλαίσιο και τις αλλαγές που έφερε αυτό στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας «κόκκινων δανείων» και εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο Πρόεδρος του ΔΣΘκαι τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν στον κ. Περβανά ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στέκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν σε σοβαρές αλλαγές και εγείρουν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.

Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αναληφθούν κοινές δράσεις στην κατεύθυνση της διασφάλισης των δανειοληπτών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 

 
 

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }