Σχετικά με την επιλογή του νέου Γ.Γ.

Θεσσαλονίκη, 25 Οκτωβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδικαστέα και αποκρουστέα η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να πλήξουν το κύρος του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, συνδέοντας, ατυχέστατα, ένα απλό και συνηθισμένο στην νομική-ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης μας περιστατικό (δηλαδή αυτό της συμμετοχής της δικής του, ενός ανώτερου δικαστικού λειτουργού και της συζύγου του κ. Υπουργού μετά από πρόσκληση της Εταιρείας Νομικών Βορείου Ελλάδος με Πρόεδρο τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Μανωλεδάκη σε ημερίδα, τα πρακτικά της οποίας είχε επιμεληθεί η τελευταία), που έλαβε χώρα σε ανύποπτο χρόνο, με την τοποθέτηση του δεύτερου για τη θέση αυτή, εμφανίζοντάς την ως εκδήλωση «μεροληπτικής συμπεριφοράς» του αρμοδίου Υπουργού.
Είναι αυτονόητο ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού Υπουργείου έχει πολλές απαιτήσεις και αυτός που θα την καταλάβει θα κριθεί στο μέλλον με βάση το έργο του. Από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προσδοκούμε πολλά. Θα είμαστε συμπαραστάτες στο έργο της, αλλά και επικριτικοί, όπου χρειαστεί, όπως το πράξαμε μέχρι σήμερα με όλες τις κυβερνήσεις.
Μοναδικό μας κριτήριο είναι να καταστεί η δικαιοσύνη περισσότερο αποτελεσματική και ανεξάρτητη, καθώς και η άμεση επίλυση των αιτημάτων του δικηγορικού κόσμου και ιδιαίτερα των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης (ανέγερση συμπληρωματικού δικαστικού μεγάρου στο λιμάνι κλπ.).
Θεσσαλονίκη, 25.10.2009
Μανόλης Λαμτζίδης
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης