Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την απόφαση του Εφετείου στην δίκη της “Χρυσής Αυγής”

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την απόφαση του Εφετείου στην δίκη της “Χρυσής Αυγής”

Τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας δοκιμάστηκε τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιδημοκρατική φασιστική ιδεολογία να αποκτήσει υπόσταση στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ωστόσο, στη χώρα μας η φωνή της συνείδησης των Ελλήνων πολιτών, που με την εκλογική ετυμηγορία τους το 2019 άφησαν το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής εκτός Βουλής, στέλνοντάς το στο περιθώριο της κοινωνίας, ενώθηκε με τη φωνή της Δικαιοσύνης, η οποία, στεκόμενη στο ύψος των περιστάσεων, απέδειξε ότι οι πυλώνες της παραμένουν ισχυροί και αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία.

Το δικηγορικό σώμα πορεύεται με υψηλό φρόνημα ευθύνης στον κοινό δρόμο της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, ο  Δικηγόρος επιτελεί το ύψιστο λειτούργημα, που συνδέεται με την εφαρμογή των κανόνων του δικαίου, και υλοποιεί το έργο που στοχεύει στην υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους εσάς σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση προάσπισης των δημοκρατικών ιδεωδών.