Ψήφισμα για τον θάνατο του ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασιλείου Αντωνόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα, ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και εξαίρετου συναδέλφου, Βασιλείου Αντωνόπουλου, που με την ευρύτερη παιδεία και τη μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο συνέβαλε στη διδαχή και την ανάπτυξη των σημαντικότερων τομέων του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου, με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα και μεστές διδακτικές ώρες τόσο στα προπτυχιακά, όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΠΘ, αλλά και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Διετέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το έτος 1973 μέχρι  και σήμερα, ασκώντας το δικηγορικό λειτούργημα με μέγιστη ηθική.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την έμπρακτη προσήλωσή του στις ύψιστες ακαδημαϊκές και ανθρωπιστικές αξίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΘ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα προβεί, ως η οικογένειά του επιθυμεί, σε δωρεά στο όνομά του στην ιατρική και ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα», αντί στεφάνου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

             Ο Πρόεδρος                             Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Κ. Φινοκαλιώτης               Χρήστος Ε. Βρίκος