ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την ξαφνική απώλεια του επίτιμου δικηγόρου, ομότιμου καθηγητή και ακαδημαϊκού Ιωάννη Μανωλεδάκη. Ο Ιωάννης Μανωλεδάκης υπήρξε εξέχουσα μορφή της ακαδημαϊκής κοινότητας και πρότυπο επιστήμονα και δασκάλου για πολλές γενιές Ελλήνων νομικών, αποτελώντας σημείο αναφοράς για ένα δραστήριο πυρήνα ερευνητών και επιστημόνων στη Νομική Σχολή τον οποίο ο ίδιος δημιούργησε.

Ο Ιωάννης Μανωλεδάκης ίδρυσε μια ολόκληρη σχολή στο ποινικό δίκαιο, αφιερώνοντας την επιστημονική του προσπάθεια στην προώθηση ενός ποινικού δικαίου που σέβεται χωρίς συμβιβασμούς τις ελευθερίες του πολίτη, τους θεσμούς και το πολίτευμα. Υπερασπίστηκε ως έμπρακτη αξία ζωής την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία. Ο τεκμηριωμένος επιστημονικός του λόγος σημάδεψε όλες τις σημαντικές τομές αντεγκληματικής πολιτικής που καταγράφηκαν θεσμικά στη χώρα μας, αφήνοντας μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων νομικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκ μέρους όλων των δικηγόρων-μελών του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Στη μνήμη του προσφέρει το ποσό των 1000 ευρώ στο Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδος.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

       O Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

  Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης        Χρήστος Ηρ. Ράπτης