Μεταβολή της διαδικασίας πληρωμών μέσα από το portal.olomeleia.gr

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2018/389 που αφορά τα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα της EBA για την “αυστηρή εξακρίβωση ταυτότητας πελάτη και τα κοινά και ασφαλή ανοικτά πρότυπα επικοινωνίας” (“strong customer authentication and common and secure open standards of communication”), ο οποίος εκδόθηκε στο πλαίσιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (PSD 2), όσον αφορά τις eCommerce συναλλαγές, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισχυρή ταυτοποίηση των συναλλασσόμενων βάσει ασφαλούς διαδικασίας.

Η παραπάνω οδηγία θα τεθεί σε λειτουργία για τις συναλλαγές μέσω του portal.olomeleia.gr την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, όταν ο δικηγόρος προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή μέσω ολομέλειας (π.χ. Προείσπραξη, ένσημα κ.λ.π.) και πατήσει το κουμπί “Πληρωμή” να ανοίγει στον browser που χρησιμοποιεί  (Chrome, Mozilla κ.λ.π.) αναδυόμενο παράθυρο που θα οδηγεί σε σελίδα της εκδότριας τράπεζας προκειμένου να εισάγονται στοιχεία επιβεβαίωσης (όπως για παράδειγμα κωδικός που στέλνεται με sms στο κινητό του κατόχου της κάρτας).

Επειδή όμως η προκαθορισμένη συμπεριφορά των browser (Chrome, Mozilla κ.λ.π.)είναι να μην επιτρέπουν τα αναδυόμενα παράθυρα, κατά το πάτημα του κουμπιού “Πληρωμή” υπάρχει η πιθανότητα να μπλοκαριστεί η μεταβίβαση στην τράπεζα και άρα στη συνέχιση της πληρωμής. Αν συμβεί αυτό, ο ίδιος ο browser θα ενημερώσει το χρήστη για το αποκλεισμό των αναδυόμενων παραθύρων  (συνήθως με μια ένδειξη πάνω δεξιά στην οθόνη).

Αν συμβεί αυτό τότε:

  1. Στη γραμμή διευθύνσεων, κάντε κλικ στο εικονίδιο αποκλεισμένων αναδυόμενων παραθύρων.
  2. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο του αναδυόμενου παραθύρου που θέλετε να δείτε.
  3. Eπιλέξτε Να επιτρέπονται πάντα τα αναδυόμενα παράθυρα και οι ανακατευθύνσεις από portal.olomeleia.gr]  και μετά Τέλος.

Τα παραπάνω ισχύουν για τον Chrome, αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και στους άλλους browsers.

H αλλαγή θα λάβει χώρα την επόμενη φορά που θα προκύψουν αναδυόμενα, άρα θα πρέπει να ξαναπατηθεί το πλήκτρο “πληρωμή”, ή αν αυτό δεν είναι δυνατό να ξαναεκδοθεί το παραστατικό (παράσταση κ.λ.π.)