Λήξη εγγραφών στις Θερινές Ακαδημίες για τη Μετανάστευση και το Άσυλο | Κέντρο Αριστείας Ζαν Μοννέ

Λήγει αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου η προθεσμία για την εγγραφή των συμμετεχόντων στη Θερινή Ακαδημία που διοργανώνει το Κέντρο Αριστείας Ζαν Μοννέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εδρα Ζαν Μοννέ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο “Χώρος Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της ΕΕ”.

Η Θερινή Ακαδημία διεξάγεται για δεύτερη φορά στην αγγλική γλώσσα με κύρια θέματα τη μετανάστευση και το άσυλο, την αστυνομική και διασυνοριακή συνεργασία, αλλά και το ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα) και το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο (Διεθνής δικαιοδοσία και αναγνώριση δικαστικών αποφάσεων σε αστικές και εμπορικές διαφορές). 

Η Θερινή Ακαδημία είναι διάρκειας 25 ωρών και διοργανώνεται στις 1-3 Ιουλίου (ώρες έναρξης Σάββατο στις 10.30, Κυριακή και Δευτέρα στις 15.00). Διδάσκουν 9 εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί από την Ευρώπη (Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης),  και την Ελλάδα (ΑΠΘ, ΔΠΘ και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και προσφέρονται 2 ECTS στους συμμετέχοντες. Για περισσότερες πληροφορίες  http://unescochair.uom.gr/?p=612 ή καλέστε 6973 055 705.

Λήγει την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουλίου και η προθεσμία για την εγγραφή στη Θερινή Ακαδημία που διοργανώνεται από την Έδρα Ουνέσκο Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου μας με τίτλο “Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη με έμφαση στα δικαιώματα των προσφύγων”.

Η Θερινή Ακαδημία είναι διάρκειας 40 ωρών και διοργανώνεται στις 5-9 Ιουλίου (ώρες έναρξης εργάσιμες ημέρες και Κυριακή στις 15.00 ενώ Σάββατο στις 10.30). Διδάσκουν 12 εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη (Συμβούλιο της Ευρώπης, Πανεπιστήμιο Reading Ηνωμένου Βασιλείου) και την Ελλάδα (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)  με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρονται 3 εξωσχολικές μονάδες ECTS στους συμμετέχοντες, κατόπιν εξετάσεων πολλαπλής επιλογής. Για περισσότερες πληροφορίες http://unescochair.uom.gr/?p=616 ή καλέστε 6973055 705.

 

Αιτήσεις συμμετοχής (επισυνάπτονται) 

 

Και στις δύο ακαδημίες σε περίπτωση εγγραφής δύο ή περισσοτέρων προσώπων υπάρχουν εκπτώσεις.