Καταστροφές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την καταστροφή γραφείων τοπικής εφημερίδας και τοπικής κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και γραφείων οργανώσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των πολιτών με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου ανήλικου.

Οι επιθέσεις εναντίον εφημερίδων και γραφείων πολιτικών κομμάτων είναι επιθέσεις κατά της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας και δεν έχουν καμία σχέση με την έκφραση της διαμαρτυρίας, ούτε με το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του 15χρονου ανήλικου.

Τέλος, όσον αφορά στις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν από δράση «γνωστών-αγνώστων» στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ., κ. Μανόλης Λαμτζίδης, αφού επικοινώνησε με την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καθώς και όλων των μελών του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. και προσφέρθηκε να ενισχύσει υλικά τη Σχολή για την αποκατάσταση των ζημιών.