Η ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου σας προσκαλούν στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν ΠΑΜΑΚ και ΔΣΘ

Με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, σημαντικών εκπροσώπων θεσμών καταπολέμησης της διαφθοράς στην Ελλάδα, καθώς και επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 συνέδριο με τίτλο «Δημοκρατία και Διαφθορά» στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 2-4) στις 9 το πρωί.

Το συνέδριο θα ανοίξουν ως κύριοι ομιλητές ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ενώ ακολούθως ανώτεροι δικαστικοί, αρμόδιοι διοικητικών φορέων, καθώς και ειδικοί επιστήμονες, θα αναπτύξουν τα επιμέρους θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στη θωράκιση των δημοκρατικών λειτουργιών.

Το συνέδριο, το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό, διοργανώνεται από την  Μονάδα Έρευνας «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία» (EUPOLDEM) του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την χορηγία της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, και τελεί υπό την αιγίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η Μονάδα Έρευνας EUPOLDEM ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 με σκοπό την προώθηση πολύπλευρης και διεπιστημονικής έρευνας επί των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επί θεμάτων λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος και αρχών. Προϊστάμενος της Μονάδας είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Παπαδόπουλος και υπεύθυνος ο υποψήφιος διδάκτωρ, Αλέξανδρος Κυριακίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Μονάδας στο www.eupoldem.org