ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ, ΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΚΩΝ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ, ΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΚΩΝ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που ορίζονται από τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας και τα προληπτικά μέτρα αναχαίτισης του COVID-19, η νομική κοινότητα γιόρτασε τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας συνοδεία της βυζαντινής χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, κ. Σπύρος Νεδέλκος, εκφώνησε πανηγυρική ομιλία. Ο εορτασμός έκλεισε αργότερα την ίδια ημέρα με την κατάθεση στεφανιών στις προτομές των Γεωργίου Τσερτσέτη και Αναστάσιου Πολυζωίδη στην πλατεία Δικαιοσύνης.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν δικαστές και δικηγόροι. Εκ των εκπροσώπων τους παραστάθηκαν οι κ.κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας, Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ., Χρήστος Νάστας, Πρόεδρος Εφετών και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Αρβανίτου, Πρόεδρος Πρωτοδικών και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Καρακάση, Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, Στυλιανός Μαυρίδης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Θ., Πέτρος Σαμαράς, Γ.Γραμματέας του Δ.Σ.Θ., καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΣΘ κ.κ. Ευαγγελία Τσιάλτα, Δημήτριος Φινοκαλιώτης, Χρήστος Βρίκος και Μιχάλης Μήττας.

Στά συνημμένα αρχεία μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του δικηγόρου Σπύρου Νεδέλκου και να δείτε φωτογραφίες από την Ημέρα Νομικών.