Επίσκεψη Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα

του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων

 

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 επισκέφθηκαν εκτάκτως τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κώστας Καραγκούνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ., κ. Νικόλαο Βαλεργάκη, μέλη του Προεδρείου και τον Υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση ήταν η ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών που απαιτούνται για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι τόσο ο Δ.Σ.Θ. όσο και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είναι απολύτως έτοιμοι για την εφαρμογή του προγράμματος και απομένει η έγκριση των σχετικών κονδυλίων από το Υπουργείο για την εφαρμογή του.

Επίσης, συζητήθηκε η ολοκλήρωση του προγράμματος για έρευνα των δικηγόρων στο Υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης από τα γραφεία τους, που θα εφαρμοστεί άμεσα, με την άδεια που θα δοθεί από το Υπουργείο στο Υποθηκοφυλακείο για τη χορήγηση κωδικών στους δικηγόρους.