Εκλογική Ανακοίνωση: Ειδικοί ναύλοι και διευκολύνσεις από την Aegean και την Olympic Air για τις μετακινήσεις των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 21 Μαΐου 2023

Σε συνέχεια του αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που τέθηκε στη συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών (βλ. σχετικά εδώ: https://bit.ly/3NVLHfJ ), το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αεροπορική εταιρεία AEGEAN και Olympic Air, προσφέρει ειδικό ναύλο 41 ευρώ ανά διαδρομή ή 82 ευρώ μετ’ επιστροφής με ΦΠΑ (συν τους φόρους αεροδρομίων και τέλος εξυπηρέτησης 10€) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των Δικαστικών Αντιπροσώπων, που θα πραγματοποιηθούν για την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τις επικείμενες εκλογές.

Στην τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα εξυπηρετούνται για τις κρατήσεις και εκδόσεις των εισιτηρίων τους για την άσκηση των καθηκόντων τους αποκλειστικά από τα τηλεφωνικά κέντρα των δυο εταιρειών στους αριθμούς κλήσης 801 11 20 000 και 210 62 61 000 αντίστοιχα, από όπου και θα παρέχονται, εφόσον απαιτείται, περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με την εν λόγω διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι μετά την χωρήσασα κλήρωση οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να προβούν άμεσα στην κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς η διαθεσιμότητα εκ των πραγμάτων δεν είναι εξασφαλισμένη.

Επισυνάπτεται η σχετική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Αναμένεται σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών και για την εταιρία Sky Express (για την οποία θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση).