Ευχές για έναρξη δικαστικού έτους – Υπόμνηση για τήρηση μέτρων ασφαλείας

Εν όψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, που ειδικά τη φετινή χρονιά εκκινεί την 1η Σεπτεμβρίου, ευχόμαστε, ολόψυχα, υγεία, δύναμη, αντοχή και καλή συνεργασία μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν στην απονομή της Δικαιοσύνης!

Ο ΔΣΘ, όπως έπραξε από την έναρξη της πανδημίας, θα βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων, διευκολύνοντας με κάθε εφικτό τρόπο τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, προκειμένου να διασφαλισθεί, κατά το δυνατόν, η δημόσια υγεία και η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων, καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν απαρέγκλιτα τους όρους λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ: χρήση μάσκας, αντισηπτικού, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συνωστισμού.

Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις στα δικαστήρια και να χρησιμοποιούν, όπου αυτό είναι εφικτό, ηλεκτρονικά μέσα για την εξυπηρέτησή τους.

Όπως επισημάνθηκε και στην από 28.8.20 ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας (http://olomeleia.gr/el/content/oi-dikigoroi-zitoyn-tin-omali-epanaleitoyrgia-ton-dikastirion), οι Δικηγορικοί Σύλλογοι επιθυμούν την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, και απευθύνουν πρόσκληση στους λοιπούς παράγοντες της Δικαιοσύνης, ήτοι την Πολιτεία, τους Δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους, να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες στο μέτρο της ευθύνης τους, ατομικής και συλλογικής, ώστε η Δικαιοσύνη να συνεχίσει να απονέμεται απρόσκοπτα στη χώρα.