Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ.Θ. σε σχέση με την κατάληψη του κτιρίου της Διαγωνίου

Από χθες (ημέρα Τετάρτη 10-12-2008) η κατάληψη του κτιρίου της Διαγωνίου που ανήκει στον Δ.Σ.Θ. έληξε ομαλά.

Η κυριότερη ζημιά που προκλήθηκε κατά την αυθαίρετη είσοδο αυτών που κατέλαβαν το κτίριο την Κυριακή το απόγευμα (07-12-2008) ήταν η θραύση του υαλοπίνακα της εξωτερικής πόρτας του κτιρίου, η οποία αποκαθίσταται σήμερα.

 

Το γεγονός της αυθαίρετης εισόδου είναι αδιαμφισβήτητο και επιβεβαιώνεται από τα μέλη του Δ.Σ. και τους δύο υπαλλήλους που βρέθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου στο χώρο. Το πρώτο πράγμα που ελέχθηκε και διασφαλίστηκε, ήταν ο κινητός εξοπλισμός, ο οποίος παρέμεινε άθικτος.

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στο χώρο του μεγάρου της Διαγωνίου, δεν ήταν εφικτό –λόγω κατάληψης- να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής. Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία κλήθηκαν όλα τα μέλη του.

Στη συνεδρίαση αυτή, ύστερα και από ενημέρωση του Προέδρου, επικυρώθηκε η αρχική απόφαση και στάση του ίδιου και των μελών του Δ.Σ. που είχαν παρευρεθεί στο χώρο, και αποφασίστηκε το Δ.Σ. να αναμένει τις εξελίξεις μέχρι και την Τετάρτη 10/12/2008.

 

Πραγματικά, η κατάληψη έληξε ειρηνικά την Τετάρτη (10/12-2008) το απόγευμα. Επομένως, είναι αξιοπερίεργο και αξιοκατάκριτο το γεγονός ότι δύο μέλη του Δ.Σ. (Ν. Αντωνιάδης και Γ. Κουτσός) με ανακοίνωσή τους που πρωτοκολλήθηκε από τον Σύλλογο στις 11/12/2008 (δύο ημέρες μετά την κατάληψη) και στάλθηκε μέσω διαδικτύου σε συναδέλφους, αν και είχαν όλη τη δυνατότητα να εκφράσουν έγκαιρα (Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα μεσημέρι) τις απόψεις, αντιρρήσεις ή διαφωνίες τους και να ελέγξουν αν πραγματικά είχε παραβιαστεί η είσοδος του κτιρίου της Διαγωνίου, ισχυρίζονται με αυτή ότι:

 

«……..όσοι περάσαμε μπροστά από το κτίριο της Διαγωνίου, δεν είδαμε (!!!!!!) ίχνη παραβίασης της πόρτας του κτιρίου…» ισχυριζόμενοι επίσης ότι: «Δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες σε σχέση με το αν πραγματικά υπήρξε κατάληψη του κτιρίου ή, αντιθέτως, το κτίριο  παραδόθηκε (!!!) στους καταληψίες…».

 

Οι ίδιοι σε επόμενη παράγραφο διατυπώνουν το ερώτημα: «Γνωρίζουμε ότι το κτίριο της Διαγωνίου δεν χρησιμοποιήθηκε ως χώρος παρασκευής βομβών και ακόμα χειρότερα ως ορμητήριο για διάπραξη των καταστροφών που έζησε η πόλη μας αυτές τις ημέρες…?». Με τη διατύπωση αυτού του ερωτήματος εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον εαυτό τους, διότι αν είχαν τόσες σοβαρές υπόνοιες και υποψίες, θα έπρεπε:

 

  1. Να ανταποκριθούν, έστω και τηλεφωνικά στην πρόσκληση του Προέδρου της οποίας έλαβαν γνώση –όπως ομολογούν- και να προσέλθουν στο κτίριο οι ίδιοι, το βράδυ της Κυριακής για να ελέγξουν «επί τόπου» την κατάσταση.

     

  2. Να θέσουν θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ., που έγινε την αμέσως επόμενη ημέρα (Δευτέρα 09/12/2008) –και με έκτακτο θέμα-, όπως είχαν δικαίωμα αλλά και υποχρέωση.
  3. Να μην περιμένουν την παρέλευση τριών ημερών πριν αποφασίσουν να αντιδράσουν (Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη).

 

Τέλος, ο ισχυρισμός τους ότι ο θάνατος του 15χρονου Αλέξανδρου από αστυνομική σφαίρα μας συγκλόνισε…» φαντάζει τελείως υποκριτικός, διότι διαφορετικά, θα κατέθεταν τη Δευτέρα τουλάχιστον ένα σχέδιο ψηφίσματος ή ανακοίνωσης έστω με διαφορετικό πλαίσιο, όπως έκαναν ορισμένα μέλη του Δ.Σ. που είχαν τη σχετική ευαισθησία.

 

 

Δείχνουν έτσι να βρίσκονται εκτός της ζωής του Συλλόγου, να αγνοούν τις ενέργειες που γίνονται στο εσωτερικό του, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις και να επιλέγουν ΚΥΡΙΑΡΧΗ ως μορφή άσκησης του συνδικαλισμού την ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΑΛΛΗΓΡΑΦΙΑ.

 

Σημειωτέον, ότι ο κ. Αντωνιάδης από τις 39 συνολικά συνεδριάσεις του Δ.Σ., μέχρι σήμερα, έχει παρευρεθεί μόνο στις 13, οι τελευταίες από τις οποίες ήταν οι συνεδριάσεις της 24/07/2008 και της 25/09/2008.

 

Θεσσαλονίκη, 11 Δεκεμβρίου 2008