ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Ημερίδα προς τιμή κ. Δημητρίου Κράνη με θέμα Η συμβολή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στην αποτελεσματική παροχή έννομης προστασίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων και η Ένωση Νομικών Βορείου Ελλάδος προς τιμή του κ. Δημητρίου Κράνη, Αντιπροέδρου Α.Π. και Γενικού Διευθυντή Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών με θέμα «Η συμβολή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στην αποτελεσματική παροχή έννομης προστασίας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των κ.κ. Ευστάθιου Κουτσοχήνα, Πρόεδρος Δ.Σ.Θ., Κωνστανίνου Καλαβρού, Προέδρο Ε.Ε.Δ. και Ομότιμο Καθηγητή Δ.Π.Θ. και Αθανάσιου Γεωργιάδη, Πρόεδρος Ε.ΝΟ.Β.Ε.. Αμέσως μετά οι κ.κ. Κουτσοχήνας, Καλαβρός και Γεωργιάδης έδωσαν τιμητικό έπαινο στον κ. Δημήτριο Κράνη και μετά την αντιφώνηση του και τιμητική πλακέτα.  

Ακολούθησε η πρώτη συνεδρία της ημερίδας,  στην οποία την προεδρία είχε ο Νικόλαος Κλαμαρής, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και ομιλητές ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Μανιώτης, Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., με θέμα εισήγησης  «Σκέψεις επί της συμβολής του Κ.Πολ.Δ. στην αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης και ο ρόλος του δικαστή»,  Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα εισήγησης  «Τροποποιήσεις του Ν. 4335/2015 στο πεδίο των ενδίκων μέσων και επιτάχυνση της διαδικασίας» και Κυριάκος Οικονόμου, Αρεοπαγίτης, με θέμα εισήγησης «Η καταχρηστική άσκηση δικονομικών δυνατοτήτων στη δικαστηριακή πρακτική».

Στη δεύτερη συνεδρία της ημερίδας την προεδρία είχε ο κ. Νικόλαος Νίκας, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και εισηγητές ήταν οι κ.κ. Παρασκευάς Αρβανιτάκης, Καθηγητής Νομικής Σχολής A.Π.Θ., με θέμα εισήγησης «Αποτελεσματικότητα» («Effektivität») και «αποδοτικότητα» («Effizienz») της δικαστικής προστασίας, στο παράδειγμα του ν. 4335/2015, Δημήτριος Τσικρικάς, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, με θέμα εισήγησης «Σκέψεις για την αποτελεσματικότητα της προσωρινής έννομης προστασίας» και Παναγιώτης Κολοτούρος, Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., με θέμα εισήγησης  «Ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία μέλλουσας απαίτησης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ολομελείας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Δημήτριος Βερβεσσός, η Προϊστάμένης του Εφετείου Θεσσαλονίκης κα Καλλιρόη Χειμαριού, η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κα Ευαγγελία Αρβανίτου,  μεγάλος αριθμός καθηγητών των Νομικών Σχολών ΕΚΠΑ, Θεσσαλονίκης και Θράκης, δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και σπουδαστών ΕΣΔΙ. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλλαν με τη συμμετοχή, παρουσία ή οργανωτική συμβολή τους στην εκδήλωση.