ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΣΘ ΣΤΗΝ 84Η ΔΕΘ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΣΘ ΣΤΗΝ 84Η Δ.Ε.Θ. ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

 

Θετικός στην προοπτική παραχώρησης του κτιρίου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Πύλης Αξιού στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ένα πάγιο αίτημα των δικηγόρων της πόλης για να υπάρξει αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών που στεγάζονται στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) στην 84η ΔΕΘ.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΔΣΘ, Στάθη Κουτσοχήνα, που έθεσε το συγκεκριμένο θέμα της παραχώρησης, συνδέοντάς το, μάλιστα, με τη δυνατότητα διαμόρφωσης μίας πλατείας Δικαστηρίων που θα ενώνει το Δικαστικό Μέγαρο τόσο με το κτίριο του ΙΚΑ όσο και με τα παρακείμενα Διοικητικά Δικαστήρια, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως είναι «όντως μία καλή λύση για να δώσουμε τη δυνατότητα περισσότερων χώρων».

Για το παραπάνω θέμα τοποθετήθηκε κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη ανακούφισης του Δικαστικού Μεγάρου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει, ενώ τάχθηκε υπέρ της προοπτικής ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου και της ανάδειξης μίας περιοχής η οποία βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της Θεσσαλονίκης, δίπλα από το λιμάνι, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Στο σημαντικό ρόλο του ΔΣΘ αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, κάνοντας λόγο για έναν καταξιωμένο επιστημονικό φορέα που συμμετέχει στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας. Ευχήθηκε δε, η φετινή παρουσία του ΔΣΘ με δικό του περίπτερο στην ΔΕΘ -για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του Συλλόγου πριν από 105 χρόνια- να στεφθεί με επιτυχία και η παρουσία του στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας να γίνει θεσμός.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, Στάθης Κουτσοχήνας, τόνισε από την πλευρά του ότι η συμμετοχή του Συλλόγου στη ΔΕΘ αποσκοπεί στο να αναδείξει τον ρόλο του δικηγόρου, όχι μόνο ως παράγοντα της δίκης, αλλά και ως συμπαραστάτη του πολίτη και του επιχειρηματία σε κάθε του βήμα.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, η ΑντιπεριφερειάρχηςΟικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά (Νανά) Αηδονά, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, Χάρης Καστανίδης, ΔημήτρηςΚούβελας, η Προϊσταμένη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, Καλλιρόη Χειμαριού, η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Περιστεροπούλου, η Προϊσταμένη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Αρβανίτου, η Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, Ευγενία Παπαδοπούλου, οι πρώην Πρόεδροι του ΔΣΘ, ΓιώργοςΙγνατιάδης και ΜανώληςΛαμτζίδης, ο Πρόεδρος του ΤΑΔΙΘ, Νικόλαος Αντνωνάδης, η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Καίτη Καρακάση, οι Προέδροι των ΔΣ Θήβας, ΣωσώΜανάρα, Κατερίνης, Μίνα Στρίμπα, Βέροιας, Φώτης Καραβασίλης,

Από το ΔΣ του ΔΣΘ παραβρέθηκαν οι κ.κ. Στυλιανός Μαυρίδης, Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Κουτσός, Β’ Αντιπρόεδρος, Πέτρος Σαμαράς, Γεν. Γραμματέας και τα μέλη Μαρία Πρωτοπαπαδάκη, Ιωάννης Ανδρουλάκης, Γεώργιος Δακουράς, Ευαγγελία Τσιάλτα, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Σπυρίδων Πετρίδης, Στυλιανή Βαλάνη – Ντολοπούλου, Γεώργιος Τότσκας, Βασίλειος Σιαπέρας.