[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ] Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού 95,8

Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέμα: Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού 95,8

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού 95,8.

Την απόφαση αυτή κρίνουμε ως αδικαιολόγητη από κάθε άποψη και πάνω από όλα απαξιωτική για τα όσα ο σταθμός αυτός προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην πνευματική ζωή του τόπου. Συνήθως σε περιόδους που τα πάντα γύρω δοκιμάζονται και καταρρέουν, σε εποχές κρίσης όπως αυτή, ο πολιτισμός και η ενίσχυσή του αποτέλεσε μια παρηγοριά για όσους υποφέρουν. Προσφέροντας ψυχική ανάταση αλλά και στηρίγματα μνήμης και ιστορίας για μας, το μέλλον του σταθμού θα έπρεπε να συνδέεται με την ενίσχυσή του κοντά στο πνεύμα του αύριο. Έχοντας συναισθανθεί τις ανάγκες των καιρών, ζητούμε ο σταθμός να συνεχίσει να παράγει στο πλάι των ακροατών το έργο του όλων αυτών των χρόνων.

Ενώνουμε τη διαμαρτυρία μας με άλλους φορείς και πνευματικούς ανθρώπους της πόλης και ζητούμε να ανακληθεί η απόφαση αυτή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

     Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

  Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης        Χρήστος Ηρ. Ράπτης