ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (Ν. 4605/2019)”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (Ν. 4605/2019)»

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 20019 πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς, εκδήλωση για το Πρόγραμμα Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με υποθήκη σε κύρια κατοικία σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4605/2019. Οι  εισηγήτριες-στελέχη της ΕΓΔΙΧ, κα Θεώνη Αλαμπάση, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης και Συμβουλών, και κα Παρασκευή Χαμηλού, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ ανέλυσαν διεξοδικά  τις  διατάξεις του ως άνω νόμου, καθώς και τη δομή  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις, παρουσιάζοντας και τις  υπό άμεση τροποποίηση διατάξεις. Τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους ακολούθησε  εκτενής και ουσιαστικός  διάλογος με τους παρευρισκόμενους συναδέλφους  μέσω του οποίου απαντήθηκαν πολλαπλά ερωτήματα και αποσαφηνίστηκαν επί μέρους σημεία της διαδικασίας.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κος Ευστάθιος Κουτσοχήνας, επισημαίνοντας την σημασία εξοικείωσης των δικηγόρων με τη χρήση  των ηλεκτρονικών μέσων με στόχο  τη σταθερή παροχή συνδρομής στον πολίτη στα ζητήματα ρύθμισης των οφειλών του, ενώ παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. του ΔΣΘ κος Πέτρος Σαμαράς, ο Ταμίας του ΔΣΘ κος Αναστάσιος Ντούγκας καθώς και τα μέλη του ΔΣ κα Ευαγγελία Τσιάλτα και κος Βασίλειος Σιαπέρας. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη, μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ.

Η εκδήλωση θα αναρτηθεί στο κανάλι youtube του ΔΣΘ ενώ οι παρουσιάσεις των εισηγητριών θα σταλούν μέσω  email  στα μέλη του ΔΣΘ.

 
 

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }