ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΕΛΕΝΑΣ ΡΑΠΤΗ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.ΕΛΕΝΑΣ ΡΑΠΤΗ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

 

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Έλενα Ράπτη, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019. Την βουλευτή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήναςκαι οι  κ.κ.  Πέτρος Σαμαράς, Γενικός Γραμματέας και Αναστάσιος Ντούγκας Ταμίας, Σπυρίδων Πετρίδης μέλος Δ.Σ., Τότσκας Γεώργιος μέλος Δ.Σ., Ιάκωβος Ψωμιάδης μέλος Δ.Σ. ,ΒασίλειοςΣιαπέρας μέλος Δ.Σ.και ο Νικόλαος Αντωνιάδης Πρόεδρος ΤΑ.ΔΙ.Θ.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ.Θ. έθεσαν στηβουλευτή, κ. Έλενα Ράπτη, τα θέματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα, καθώς και την ανάγκη προάσπισης του Κράτους Δικαίου σε κάθε μορφή του. Ειδικότερα συζητήθηκε η ανάγκη παραχώρησης του κτιρίου ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στις υπηρεσίες των δικαστηρίων, γεγονός που όχι μόνο θα έδινε πνοή στην καθημερινή λειτουργία και εξυπηρέτηση αλλά θα αναβάθμιζε γενικότερα και την εικόνα που έχει για αυτές ο πολίτης.  Επίσης συζητήθηκε η ανάπλαση όλης της περιοχής γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με στόχο τη δημιουργία μίας νέας πλατείας Δικαστηρίων,με εύκολη πρόσβαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης η κ. Έλενα Ράπτη ως συντονίστρια της εκστρατείας « Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΔικηγορικόΣύλλογο Θεσσαλονίκης, που αφοράτην παιδική κακοποίησηκαι το Bulling, εκστρατεία κατά του παιδικού εκφοβισμού του Δ.Σ.Θ. για κοινές δράσεις με σκοπό τηναντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Τέλος η Έλενα Ράπτη τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός ώστε να συμβάλλει στο να επιτευχθούν οι στόχοι που θα αναβαθμίσουν το δικηγορικό λειτούργημα, προς όφελος τόσο του δικηγόρου όσο και του πολίτη.