ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.,ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.,ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.
 
Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ανδρουλάκης. 
Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ.Στάθης Κουτσοχήνας, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Θ. Γεώργιος Κουτσός, Ταμίας του Δ.Σ.Θ., κ. Αναστάσιος Ντούγκας και τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. κ. Μαρία Πρωτοπαπαδάκη και κ. Γεώργιος Δακουράς. Όλοι μαζί συζήτησαν για τα θέματα που προβληματίζουν τους πολίτες γύρω από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το μέλλον της Ευρώπης. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα αυτό αναφέροντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φτιαγμένη από τα όνειρα των ιδρυτών της για ανοιχτές αγορές, ανοικτά σύνορα, ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Είναι φτιαγμένη από κοινοβουλευτικές δημοκρατίες που οφείλουν να έχουν διευθετήσει στο εσωτερικό τους τα ζητήματα οργάνωσης του κράτους, διοίκησης των πολιτών και κοινωνικής συνύπαρξης στην βάση των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Όσες ταλαντεύσεις κι αν έζησε τα τελευταία χρόνια, όσες προκλήσεις κι αντιμετωπίζει, όσες ασύμμετρες απειλές κι αν δέχεται, αυτά είναι τα δομικά υλικά της και δεν αλλάζουν. Τόνισε, μάλιστα, ότι σκοπός του είναι, να συμβάλλει με τις δυνάμεις του και τις γνώσεις του, στην προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων της χώρας μας, στα υπερεθνικά όργανα, που χαράσσονται οι γενικές πολιτικές κατευθύνσεις και λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της.
Τέλος, με την ιδιότητα του ως μάχιμου δικηγόρου και ενεργού συνδικαλιστή, δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα του δικηγορικού λειτουργήματος και της Δικαιοσύνης.