ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Κατά την πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας των Δικαστηρίων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, που συνοδεύτηκε με την εφαρμογή των νέων μέτρων ελέγχου για την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test, PCR κλπ.) παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις κατά το διάστημα 8:30 με 09:00, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο διεξάγεται με κανονική ροή.

Προς την κατεύθυνση της ταχύτερης διεξαγωγής των ελέγχων, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κ. Στάθης Κουτσοχήνας, επικοινώνησε ήδη τόσο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης Δικαστικού Μεγάρου, Πρόεδρο Εφετών κ. Χρήστο Νάστα, αναμένεται δε να ληφθούν διορθωτικά μέτρα (π.χ. αύξηση υπαλλήλων που διενεργούν τους ελέγχους στην είσοδο της οδού Φράγκων) ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής κατά τις ώρες αιχμής. Επίσης, ζητήθηκε να επιδεικνύεται από τους Προέδρους των Δικαστηρίων μία ανοχή κατά την έναρξη της διαδικασίας, ώστε να μην κινδυνεύουν να απωλεσθούν δικαιώματα λόγω τυχόν καθυστέρησης κατά την είσοδο.

Η πλήρης επαναλειτουργία των Δικαστηρίων αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η εφαρμογή των μέτρων στοχεύει στη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

Τέλος, προκειμένου να μην προκαλείται καθυστέρηση κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας. συστήνουμε στους συναδέλφους να φέρουν μαζί με το σχετικό πιστοποιητικό και τη δικηγορική τους ταυτότητα.