Αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 11.6.2008

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατά την συνεδρίασή του της 29.5.2008 και αφού έλαβε υπ? όψιν του τα όσα καταγγέλλονται με τις από 24.3.2008 και 28.5.2008 αναφορές Συναδέλφων
συνδικαλιστών, αποφάσισε:

ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ 11.6.2008 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

Με την πιο πάνω (προειδοποιητικού χαρακτήρα) αποχή μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΤΑΤΑ

Ι. Για την κατ? επανάληψη εκδηλούμενη αντιδικηγορική στάση και συμπεριφορά του Προέδρου του Α΄ Τριμελούς Πλημ/κείου Θεσσαλονίκης (αυτόφωρη διαδικασία) κατά τη δικάσιμο της 20.3.2008, έναντι των συναδέλφων μας, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στα ακροατήρια των Δικαστηρίων που προεδρεύει.

ΙΙ. Για το γεγονός, ότι κατά την πιο πάνω δικάσιμο, ημέρα αποχής όλων των Δικηγόρων της Χώρας απ? τα καθήκοντά τους, αντιμετώπισε με αρνητικό τρόπο συνάδελφό μας, που ζήτησε ν? αναβληθεί η συζήτηση υποθέσεως του κατηγορουμένου πελάτη της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (διαδικασία αυτοφώρων), για το λόγο ότι η ίδια συμμετείχε στην αποχή αυτή.

    Την ίδια αντιδεοντολογική συμπεριφορά τήρησε ο εν λόγω Πρόεδρος Πρωτοδικών και όταν η συνάδελφος προσκόμισε στο Δικαστήριο απορριπτική απόφαση του Δ.Σ.Θ., σχετικά με αίτησή της να της χορηγηθεί άδεια, να παραστεί στη δίκη και προχώρησε στην συζήτηση της υποθέσεως, χωρίς Δικηγόρο!! (αργότερα αποφασίσθηκε αναβολή, λόγω απουσίας
αστυνομικού-μάρτυρα).

    Παράλληλα αντιδίκησε με συναδέλφους-συνδικαλιστές, που βρίσκονταν στο ακροατήριο και του ζήτησαν να σεβασθεί τον πιο λόγο αναβολής, δημιουργώντας όξυνση στο ακροατήριο και δυσμενή σχόλια σε βάρος Δικαστών και Δικηγόρων.

    Εν τέλει δε, αντιμετωπίζοντας κατά τρόπο υπερβολικό την ανωτέρω παρέμβαση των προαναφερθέντων συναδέλφων-συνδικαλιστών, απέστειλε τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με σκοπό την ποινική τους δίωξη.

    ΙΙΙ. Για το γεγονός ότι, με την εκδοθείσα κατά την ανωτέρω δικάσιμο (20.3.2008) υπ? αριθ. 4507/2008 απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διατυπώθηκε η προδήλως νόμω αβάσιμη και αντιδικηγορική άποψη, ότι «Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΕΝ … ΣΥΝΙΣΤΑ ΛΟΓΟ
ΑΝΑΒΟΛΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» (!!!)

Τέλος, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Ηγεσία της Δικαιοσύνης στην πόλη μας, να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα τέτοιου είδους συμπεριφορές, που εκθέτουν το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης και αμφισβητούν ευθέως την συνδικαλιστική ελευθερία των Δικηγόρων και το αναφαίρετο δικαίωμά τους, να υπερασπίζονται τις αποφάσεις της Ηγεσίας τους.

Θεσσαλονίκη 6 Ιουνίου 2008

Ο Πρόεδρος                          
ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝ. ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜ. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ