1ο Φόρουμ Ενεργειακής Διπλωματίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων

1ο Φόρουμ Ενεργειακής Διπλωματίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων (FICAC) σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Energy Diplomacy ForumShaping the Future of Energy

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξένων (FICAC) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, MSc in ENERGY LAW, BUSINESS, REGULATION & POLICY, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 (16.30-19.00) το 1ο Φόρουμ Ενεργειακής Διπλωματίας.

Στόχος του Φόρουμ είναι η προώθηση της διεθνούς συνεργασίας σε ζητήματα ενέργειας και η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος υπό το πρίσμα των  σύγχρονων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων (FICAC), Νικόλαου Μαργαρόπουλου και θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους:

Κομνηνό Κόμνιο, Αναπλ. Καθηγητή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, με θέμα «Το υδρογόνο στη γεωπολιτική»

Θεόδωρο Πανάγο, Αναπλ. Καθηγητή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και πρώην μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με θέμα «Ενεργειακές επενδύσεις στη Μεσόγειο»

Elai Rettig, Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan (Ισραήλ) με θέμα «Νέες ευκαιρίες ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Kevin Rodriguez, Ενεργειακό Σύμβουλο, με θέμα «Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ονδούρα»

Carmen Urizar, Διευθύντρια του Κέντρου Ανάλυσης Ενέργειας και Υποδομών με θέμα «Ενεργειακές επενδύσεις στη Γουατεμάλα».

Το Φόρουμ, υπό τον συντονισμό του κ. Λουκά Κατσώνη, εκδότη-διευθυντή του Foreign Affairs The Hellenic Edition, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, στην αγγλική γλώσσα και η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες και εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.ihu.gr/ucips/post-10911