Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας της Ολομέλειας με τον Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιο Πετραλιά είχε αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Βερβεσό και τους Προέδρους, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιο Κουτσοχήνα, Πειραιώς Γεώργιο Σταματογιάννη και Λαμίας Αθανάσιο Μακρυγιάννη, με θέμα την ενίσχυση των δικηγόρων, μέσω του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Στη συνάντηση αυτή διευκρινίστηκαν εκ μέρους του Υπουργού τα εξής :

1. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης των ατομικών επιχειρήσεων / δικηγορικών γραφείων, που δεν απασχολούν προσωπικό και δεν έχουν ταμιακή μηχανή, θα ανέρχεται και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο. 5 στα 1.000 ευρώ, με την προϋπόθεση μείωσης των εσόδων, κατά 20% για την προβλεπόμενη περίοδο αναφοράς. Το 50% του ποσού αυτού δεν θα επιστρέφεται.

Το ποσό αυτό δεν θα συμψηφίζεται με τον ποσό των 1.000 ευρώ που έλαβαν οι δικαιούχοι στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σύμφωνα και με τα όσα αναγράφονται και στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

2. Η σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων θα λειτουργήσει στις αρχές Ιανουαρίου 2021 και η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα γίνει περί τα μέσα Ιανουαρίου 2021.

3. Προγραμματίζεται και περαιτέρω οικονομική ενίσχυση μέσω 6ου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής τον Μάρτιο του 2021, οι όροι και οι προϋποθέσεις θα καθοριστούν με βάση τις επικρατούσες τότε οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες.