Θερμή υποδοχή της πρωτοβουλίας του Δ.Σ.Θ. για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από δικηγόρους, δικαστές και κοινό

Θεσσαλονίκη, 5 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Θερμή υποδοχή της πρωτοβουλίας του Δ.Σ.Θ. για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από δικηγόρους, δικαστές και κοινό

 

Με σύνθημα «ας προστατέψουμε μαζί το περιβάλλον!» ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετείχε σήμερα στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μοιράζοντας οικολογικές τσάντες και ενημερωτικά φυλλάδια για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος στους δικηγόρους, στους δικαστές, στους υπαλλήλους των δικαστηρίων και στο κοινό στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου από τις 8:30 το πρωί.  

 

 

Η πρωτοβουλία του Δ.Σ.Θ. έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θερμά και θετικά σχόλια από τους εισερχόμενους δικηγόρους και το κοινό. Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Θ., κ. Μανόλης Λαμτζίδης δήλωσε: «Το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος έχει πάρει πλέον πλανητική διάσταση. Έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και στις επόμενες γενιές να σκεφτόμαστε πλανητικά και να δρούμε τοπικά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε, αντί να οργανώσει κάποια διάλεξη, να προχωρήσει σε δέσμη δράσεων -προκειμένου να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των δικηγόρων και του κοινού- οι οποίες να κατατείνουν στην ανάδειξη της σοβαρότητας του προβλήματος. Μία από τις δράσεις αυτές με κύρια αιχμή την ανακύκλωση ήταν η σημερινή. Για το σκοπό αυτό αποφάσισε ο Σύλλογος να διανείμει ενημερωτικό υλικό μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο, καθώς και βιοδιασπώμενες οικολογικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων, προκειμένου να υπενθυμίσει σε αυτούς που απευθύνεται, ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση της πλαστικής τσάντας, καθώς το υλικό αυτό δεν διασπάται εύκολα και για πολλά χρόνια επιβαρύνει το περιβάλλον προκαλώντας πολλές παρενέργειες. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου δεν θα περιοριστούν στη συγκεκριμένη δράση, αλλά θα επεκταθούν στο μέλλον και σε άλλα πεδία».

 

 

Σημειώνεται ότι σε ένδειξη της ευαισθησίας του για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες:

  • Εντάχθηκε στο πρόγραμμα συστηματικής ανακύκλωσης χαρτιού του Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Έχει τοποθετήσει τέσσερεις μεγάλους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στην είσοδο των γραφείων του.
  • Συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών (ΑΦΗΣ), έχοντας εγκαταστήσει κάδο ανακύκλωσης μπαταριών έξω από τους ανελκυστήρες του 4ου ορόφου.
  • Σχεδιάζει να παράσχει στους δικηγόρους-μέλη του, στους υπαλλήλους του Συλλόγου και στους δικαστικούς υπαλλήλους σε συνεννόηση με το Δήμο Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα ανακύκλωσης παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών.
  • Στο άμεσο μέλλον θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή αποτελούμενη από δικηγόρους που θα ασχολούνται με την περιβαλλοντική νομοθεσία και τα προβλήματα προστασίας περιβάλλοντος.