Συνάντηση του Δ.Σ.Θ. με Περιφεριάρχη και Δήμαρχο για την επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας  και ο Ταμίας  και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Ντούγκας, την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της περιφέρειας, και τον Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γιάνη Μπουτάρη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλυψώ Γούλα στα γραφεία του Δήμου.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν ο συντονισμός των δράσεων των φορέων της πόλης για την επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου με την παραχώρηση του κτιρίου του Ι.Κ.Α. – Πύλης Αξιού.

Επίσης, ακολούθησε ενημέρωση για τα ασφαλιστικά και φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, ιδίως σχετικά με το Φ.Π.Α. στις νομικές υπηρεσίες, ενόψει της σχετικής συζήτησης που γίνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τις προτάσεις που έχουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, και την εκδήλωση που πραγματοποιούν στις 28 Απριλίου η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην Αθήνα με θέμα: «Η δικαστική ανεξαρτησία ως επιταγή του Κράτους Δικαίου και σκληρός πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη».