Συνάντηση Προέδρου ΔΣΘ και Προέδρου ΟΛΘ

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Συνάντηση Προέδρου ΔΣΘ και Προέδρου ΟΛΘ

Συνάντηση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλη Λαμτζίδη και μελών του Προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου, του κ. Γεωργίου Δημήτραινα, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του νέου  Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, κ. Στ. Αγγελούδη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 στις 6 μ.μ. στα γραφεία του ΟΛΘ με θέμα την ανέγερση συμπληρωματικού Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του ΟΛΘ διαγωνίως απέναντι από το χώρο του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ θα επαναλάβει το αίτημα για ανέγερση συμπληρωματικού Δικαστικού Μεγάρου σε χώρο του ΟΛΘ, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά και όπως είχε τοποθετηθεί θετικά η «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», αναγνωρίζοντας ότι είναι η μοναδική ρεαλιστική, πλέον οικονομική και εφικτή λύση.
Παράλληλα, θα τονίσει ότι μετά την πρόσφατη  βομβιστική επίθεση στο παλαιό υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο και τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που ανέκυψαν, επιβάλλεται με ταχείς και συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσει η ανέγερση του συμπληρωματικού Δικαστικού Μεγάρου στο σημείο εκείνο.
Σημειώνεται ότι τη συνάντηση αυτή επεδίωξαν παράλληλα ο Πρόεδρος του ΔΣΘ κ. Μ. Λαμτζίδης, και ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Γ. Δημήτραινας.