Συνάντηση φορέων σχετικά με τα κριτήρια υπαγωγής σε ρύθμιση 120 δόσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μεγάλου Αλεξάνδρου 49 • Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη • Τηλ.-Fax: 2310 269887 •

[email protected] • www.smhbe.gr

 Θεσσαλονίκη 21/02/2018

Αρ. Πρωτ.8546

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση φορέων σχετικά με τα κριτήρια υπαγωγής σε ρύθμιση 120 δόσεων.

Ο Σύλλογος Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4469/2017 άρθρο 15 για την υπαγωγή σε ρύθμιση καταβολής οφειλών σε 120 δόσεις, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε η μεγαλύτερη πλειοψηφία των παραγωγικών και αναπτυξιακών δυνάμεων της Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: Μπίλιας Πάρις (Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ), Βαργιάμης Δημήτριος (Α’ Αντιπρόεδρος ΒΕΘ), Καραπινίδης Ιωάννης (Γενικός Γραμματέας ΟΒΣΘ), Κουτσοχήνας Στάθης (Πρόεδρος ΔΣΘ), Πρωτοπαπαδάκη Μαρούσα (Μέλος Δ.Σ. ΔΣΘ), Εξαδάκτυλος Αθανάσιος (Πρόεδρος ΙΣΘ), Ζαννέτος Μιχαήλ (Ταμείας Δ.Σ. ΦΣΘ), Καλογιάννης Κοσμάς (Αντιπρόεδρος ΕΣΘ), Θεοδωράκης Κωνσταντίνος (Μέλος Δ.Σ. ΣΟΛΝΘ), Φαρμάκη Αλεξάνδρα (Μέλος Δ.Σ. ΣΟΛΝΘ), Τσαπάδας Φώτιος (Αντιπρόεδρος ΣΕΥΘ), Σαββίδης Γεώργιος (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΣΕΥΘ), Λιάντας Μιχάλης (Αντιπρόεδρος ΣΕΗΘ), Πάρδας Βασίλειος (Πρόεδρος Σωματείου Ψυκτικών), Σπανουδάκης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Προμηθέα), Πάππα Όλγα (ΣΑΔΑΣ), Μαρία Γρηγοριάδου (Πρόεδρος ΣΜΕΔΕΚΕΜ), Τριγκώνης Χρήστος (Μέλος Δ.Σ. ΠΤΒΕ ΣΕΜΠΧΠΑ), Χομσίογλου Ηλίας (Πρόεδρος ΣΜΗΒΕ), Αργυρόπουλος Βασίλειος (Αντιπρόεδρος ΣΜΗΒΕ), Αντωνιάδου Μαρία (Γενική Γραμματέας ΣΜΗΒΕ), Τσαλούμης Κωνσταντίνος (Ταμίας ΣΜΗΒΕ), Ψωνόπουλος Παναγιώτης (Μέλος Δ.Σ. ΣΜΗΒΕ).

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης το οποίο στην σημερινή της μορφή περιλαμβάνει αδικαιολόγητους αποκλεισμούς για μεγάλο αριθμό οφειλετών.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ένταξης στην εν λόγω ρύθμιση όλων των ενδιαφερομένων για τους οποίους η ένταξη αυτή αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν χρήσιμες απόψεις και τονίστηκε από όλους η ανάγκη πίεσης προς την πολιτεία, ώστε να αναληφθούν σημαντικές αποφάσεις προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση εν μέσω της ιδιαίτερα δύσκολης και εκτεταμένης οικονομικής δυσπραγίας.

Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να γίνει κατανοητό στην πολιτεία ότι οι φορείς οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν και οι οποίοι αποτελούν τις δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας, αποτελούν το όχημα για την πορεία προς την ανάκαμψη της χώρας.

Τέλος συμφωνήθηκε από όλους πλαίσιο κοινών δράσεων με σκοπό την ενημέρωση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, των υπουργών και του ιδίου του πρωθυπουργού ώστε να δοθεί η κατάλληλη και βέλτιστη λύση για την άρση του αδιεξόδου των οφειλετών.

Με τιμή

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Χομσίογλου                                        Μαρία Αντωνιάδου