Σχετικά με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή την, κατά την άποψή μας, πρωτοφανή και δυσανάλογα ευρεία και εκτεταμένη δημοσιότητα, που δόθηκε σ’ έναν, κατά το μάλλον ή ήττον, τυπικό υπηρεσιακό έλεγχο ρουτίνας απ’ τα αρμόδια όργανα του ΣΔΟΕ στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και τα απαράδεκτα και μειωτικά για το κύρος του υπαινικτικά σχόλια που (εντός ή εκτός εισαγωγικών) τη συνόδευσαν, για να μην δημιουργούνται, εκ του μη όντος, παραπλανητικές και ψευδεπίπλαστα πεποιημένες εντυπώσεις, κρίνουμε σκόπιμο να καταστήσουμε, προς κάθε κατεύθυνση, σαφή τα εξής:

1.- Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9-7-2010 στα Γραφεία του Δ.Σ.Θ., δεν οφείλεται σε πρωτοβουλία των αρμοδίων οργάνων του Σ.Δ.Ο.Ε, αλλά σε κακόβουλη, κακοήθη και καθ’ ολοκληρίαν ψευδή και δολίως μεθοδευμένη «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ» κακόπιστων καλοθελητών, που αποσκοπούσαν άμεσα, για δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, να πλήξουν την Διοίκηση, τους υπαλλήλους και, κυρίως, το θεσμικό κύρος του Συλλόγου μας.

Μετά ταύτα, τα συγκεκριμένα όργανα του Σ.Δ.Ο.Ε. έπραξαν το καθήκον τους και, ως όφειλαν, διερεύνησαν την βασιμότητα και την αλήθεια της εν λόγω καταγγελίας.

Το αποτέλεσμα ήταν, φυσικά, ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Κι’ αυτό γιατί, τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ως μη κερδοσκοπικού σκοπού Ν.Π.Δ.Δ. με αυξημένο, κατ’ άρθρ. 199 Κ.Δ., κύρος, όσο και η Οικονομική του Υπηρεσία, λειτουργούν υπό καθεστώς απόλυτης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και υποδειγματικής ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, ο σχετικός έλεγχος δεν επιβεβαίωσε την ψευδέστατη καταγγελία των άθλιων συκοφαντών, ενώ, παράλληλα, δεν διεπίστωσε καμμία απολύτως «φορολογική ατασθαλία», όπως με προδήλως δυσφημιστική υπαινικτική διάθεση γράφτηκε σε συγκεκριμένη εφημερίδα των Αθηνών.

2.- Παρ’ όλα αυτά, όμως, κατά τρόπο, που δημιουργεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά, μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε όχι στο αρνητικό αποτέλεσμα του ανωτέρω ελέγχου, το οποίο κυριολεκτικά αποσιωπήθηκε πλήρως, αλλά σ’ αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός του … προηγηθέντος ελέγχου !!!.

Αυτό, βέβαια, έχει, ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται, εκ του μη όντος, παραπλανητικές και απαξιωτικές εντυπώσεις για τον Δ.Σ.Θ. και, εν τέλει, να δικαιώνεται η έρπουσα αθλιότητα των συκοφαντών και να εξυπηρετούνται οι κακόβουλες και ιδιοτελείς επιδιώξεις τους.

3.- Μετά ταύτα, αν έχει κάποιο νόημα η επίκληση της πολυθρύλητης «δημοσιογραφικής δεοντολογίας», ζητούμε το αυτονόητο: Την αποκατάσταση της αλήθειας και την ολοκληρωμένη και όχι αποσπασματική ενημέρωση !!!.

4.- Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό απ’ όλους τους Δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, η συγκεκριμένη «καταγγελία» στρέφεται τελικά εναντίον τους, αφού, όπως άλλωστε ρητά επισημαίνεται σε όλα τα δημοσιεύματα και τις αναφορές των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., αμφισβητείται ευθέως η φορολογική τους ειλικρίνεια και εντιμότητα και αναζητούνται, μέσω του Δ.Σ.Θ., στοιχεία για τις ετήσιες παραστάσεις τους κλπ.

Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι πρόκειται για τους μοναδικούς επαγγελματίες σ’ όλη την χώρα, που ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, αφού κάθε φορά που κόβουν παράσταση, πληρώνεται, με σχετική παρακράτηση φόρου, πρώτα η Εφορία και μετά οι ίδιοι !!!.

5.- Εξυπακούεται, φυσικά, ότι ο Δ.Σ.Θ. δεν θ’ αφήσει αναπάντητη την ανωτέρω άθλια πρόκληση και την βρώμικη, κακοήθη και ποινικά κολάσιμη επίθεση εναντίον του.

Πολύ σύντομα θα βγάλουμε τις κουκούλες απ’ τους κατάπτυστους συκοφάντες και θ’ αποκαλύψουμε τους ίδιους και τις ιδιοτελείς επιδιώξεις τους στους Δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, παραδίδοντάς τους στην ανελέητη κρίση τους.

Παράλληλα, δε, θ’ αντιμετωπίσουν και τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

6.- Τέλος, ελλείψει συγκεκριμένων στοιχείων, δεν είμαστε σε θέση, να σχολιάσουμε δημοσιεύματα και πληροφορίες, ότι ο ανωτέρω έλεγχος μεθοδεύθηκε, για λόγους πολιτικού και συνδικαλιστικού εκφοβισμού και, πιο συγκεκριμένα, για να επηρεάσει την θέση και τις προτάσεις του Δ.Σ.Θ., εν όψει της κρίσιμης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που θα γίνει στην Καβάλα την Δευτέρα 19-7-2010.

Η Ολομέλεια αυτή θα διαμορφώσει την τελική στάση του Δικηγορικού Σώματος, για τις εξοντωτικές για τους Δικηγόρους ρυθμίσεις, σχετικά με το λεγόμενο άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων», που πιεστικά προωθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι δανειακοί όροι του διαβόητου Μνημονίου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καθιστούμε σε όλους τους τόνους σαφές, ότι πλανάται οικτρά, όποιος ενδεχομένως πιστεύει, ότι με τέτοιες ανέντιμες «ψευδοκαταγγελίες» και αήθη εκβιαστικά μέσα, θα πτοήσει το αγωνιστικό φρόνημα του Δ.Σ.Θ. και θα αναστείλει την θεσμική και συνδικαλιστική δράση του.