Πρόσκληση σε υβριδική ημερίδα: “Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Μετάφραση Νομικών Κειμένων” (28/03/2024) και συμμετοχή σε έρευνα

Πρόσκληση σε υβριδική ημερίδα: «Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Μετάφραση Νομικών Κειμένων» (28/03/2024) και συμμετοχή σε έρευνα

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν υβριδική ημερίδα με θέμα

«Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Μετάφραση Νομικών Κειμένων» στις 28 Μαρτίου 2024 (10.00-18.00).

Στην ημερίδα παρουσιάζουν την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τη μετάφραση νομικών κειμένων και προσφέρουν στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες μια ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους δουλεύοντας με αυθεντικό υλικό είτε επιθυμούν να εργαστούν ως ελεύθερες και ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως επαγγελματίες μετάφρασης σε γραφεία και επιχειρήσεις/φορείς. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα περιγράψουν το εργασιακό περιβάλλον, θα συζητήσουν για τις δεξιότητες που απαιτούνται και θα ασχοληθούν με εργασίες που ενδέχεται να «συναντήσουμε» στην επαγγελματική μας πορεία.
Η ημερίδα απευθύνεται σε εσάς που σας ενδιαφέρει η μετάφραση νομικών κειμένων και προέρχεστε από τον χώρο της Νομικής, των Γλωσσικών ή των Μεταφραστικών Σπουδών.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Προθεσμία εγγραφής: 22 Μαρτίου 2024.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ημερίδας:

TEW March 2024 – Ελληνικά

Συνδιοργανωτές:
-Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
-Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
-Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Επίσης, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην έρευνα που εκπονούν μαζί με την ομάδα συνομιλητών/συνομιλητριών και θέμα «Απόψεις των Ελλήνων/Ελληνίδων Νομικών Σχετικά με τη Μετάφραση Νομικών Κειμένων». Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και θα μας βοηθήσει να χαρτογραφήσουμε τον ευρύτερο νομικό χώρο στην Ελλάδα. Μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση στις 28 Μαρτίου.

Σχετικός σύνδεσμος: https://survey.auth.gr/index.php/479569?lang=el
Η έρευνα διεξάγεται με χρήση των υποδομών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.