ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.Θ.,

  Eδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησε στην πόλη μας μια προσπάθεια των ασθενών με αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα να ενισχύσουμε τη φωνή μας μέσα από τη συσπείρωση και τη συλλογική διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

   Για το σκοπό αυτό, συστάθηκε  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα  «ΑΚΕΣΩ», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τους ασθενείς για τους ασθενείς.  Έχει αναγνωριστεί από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και καταχωρηθεί στο μητρώο των Σωματείων Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με Α.Μ. 10009. Με έδρα του τη Θεσσαλονίκη, ο σύλλογος ξεκινά τη δρομολόγηση δράσεων για τη νέα σεζόν.

    Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, ο αριθμός των ατόμων στην Ελλάδα που νοσούν από κάποιο είδος ρευματικής πάθησης ανέρχεται στα 3.000.000. Τούτου δοθέντος, θα χαρούμε ιδιαίτερα να συμπλεύσουμε όλοι μαζί, ασθενείς και φίλοι, ώστε να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας και τις δράσεις μας για την ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού, ώστε μεταξύ άλλων να επιτύχουμε την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των νοσημάτων όπως και την αποστιγματοποίηση των πασχόντων, που συχνά γίνονται θύματα κοινωνικού ρατσισμού και εργασιακών διακρίσεων. Γι’αυτό ακριβώς και σας καλούμε να μας γνωρίσετε και να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας.

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλέφωνο:  6980 141634

Email: [email protected]

Facebook:  Ακεσώ/Akeso

 

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Δ.Σ.

ο πρόεδρος

Φωτιάδης Λεωνίδας