Ομαδική εγγραφή μελών του στην νομική τράπεζα πληροφοριών «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 2009

Προς : Τα μέλη  του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με την υπ. Αριθμ. 74/7-5-2009 απόφαση του Δ.Σ., μετά από σχετική εισήγηση του Α? αντιπροέδρου του κ. Γιάννη Μ. Κοτζαμανίδη, δέχτηκε προσφορά για ομαδική εγγραφή μελών του στην νομική τράπεζα πληροφοριών του νομικού περιοδικού «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ», με προνομιακούς οικονομικούς όρους ετήσιας συνδρομής.

Σύμφωνα με την ανωτέρω προσφορά η συγκεκριμένη αυτή τράπεζα νομικών πληροφοριών λειτουργεί με την υποστήριξη της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας αναζητήσεων του διαδικτύου της αμερικανικής GOOGLE και αποτελεί την πρώτη εξειδικευμένη νομική τράπεζα πληροφοριών τροχαίου και ασφαλιστικού δικαίου.

Περαιτέρω, στην ίδια πάντοτε προσφορά, αναφέρεται, ότι η Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου, το μοναδικό εξειδικευμένο νομικό περιοδικό, που καλύπτει εδώ και 35 χρόνια μηνιαίως το χώρο του τροχαίου και ασφαλιστικού δικαίου, στο πλαίσιο των εξελίξεων της τεχνολογίας ξεκίνησε
μέσα από την ιστοσελίδα του περιοδικού της, –  www.esd.gr –  την λειτουργία της ως άνω εξειδικευμένης νομικής τράπεζας πληροφοριών ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και  δημιούργησε ένα χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινή πρακτική του δικηγόρου της μαχόμενης δικηγορίας αλλά και
του δικαστού.   

Παρέχονται μοναδικές δυνατότητες στον χρήστη κάθετης και ΑΜΕΣΗΣ πρόσβασης σε AD HOC Αρθρογραφία και σχολιασμένη νομολογία (με παραπομπή
και σε τυχόν CONTRA θέσεις) –  σχετικά με το ζήτημα που ερευνά.

Επιτρέπεται επίσης η εξειδίκευση εκ μέρους του χρήστη της  αναζήτησης του θέματός του, αφού δίδεται η δυνατότητα στο πεδίο της αναζήτησης να χρησιμοποιηθούν όσες λέξεις επθυμεί. (π.χ. ηθική Βλάβη-αναπηρία-ακρωτηριασμός δεξιού κάτω άκρου).

΄Έτσι, επί παραδείγματι εάν ως λήμμα αναζήτησης δώσουμε την λέξη (ηθική βλάβη) αμέσως αποκτούμε 400 αποφάσεις σχετικές και σχολιασμένες. Εάν όμως προσθέσουμε δίπλα στο λήμμα αναζήτησης και την λέξη αναπηρία αμέσως θα περιορισθούμε σε 200 αποφάσεις σχετικές με τα λήμματα ηθική βλάβη-αναπηρία.

Εάν στη συνέχεια ο χρήστης επιλέξει την περαιτέρω εξειδίκευση της αναζήτησης του, μπορεί να προσθέσει δίπλα στα ως άνω λήμμα – στην ίδια πρόταση –  και την λέξη (ακρωτηριασμός) και έτσι το σύστημα μας περιορίζει σε 100 αποφάσεις.

Τέλος εάν προσθέσει επί πλέον τις λέξεις – κάτω άκρου –  λαμβάνει ΜΟΝΟ τις  ad-hoc αποφάσεις για την περίπτωση που αναζητά.

Αυτή η μοναδική δυνατότητα της Αμερικανικής GOOGLE την κατοχύρωσε παγκοσμίως ως την εταιρεία leader των αναζητήσεων παγκοσμίως του Διαδικτύου-Internet.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στην ως άνω προσφορά, ρητά αναφέρεται ότι, διατίθεται, πλέον, στους ενδιαφερόμενους χρήστες η πρώτη εξειδικευμένη νομική τράπεζα πληροφοριών για τον χώρο του τροχαίου και ασφαλιστικού δικαίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην νομική τράπεζα πληροφοριών της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, με την υποστήριξη της GOOGLE, παρακαλείσθε να δηλώσετε με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση [email protected] μέχρι το αργότερο της 30 Ιουνίου 2009 αναγράφοντας τον ΑΜ και το ονοματεπώνυμό σας.

Τούτο δε κρίνεται απαραίτητο και αναγκαίο, προκειμένου να προβούμε σε σχετική σύμβαση  η οποα ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων θα διαμορφώσει την ετήσια συνδρομή, αντί των 235 ?, ανά μέλος, που ισχύει για μεμονωμένους χρήστες, σε:

58 ευρώ ανά μέλος εάν εγγραφούν 600 έως 1000 μέλη
48 ευρώ ανά μέλος εάν εγγραφούν 1001-1500 μέλη

Και 35 ευρώ εάν εγγραφούν περισσότερα από 1500 μέλη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ  EMAIL ΣΤΟ : [email protected]

αναγράφοντας τον ΑΜ και το ονοματεπώνυμό σας.

Κατά τα λοιπά και σε ο,τι αφορά αυθαίρετες ενέργειες και πρωτοβουλίες μεμονωμένων συμβούλων, οι οποίες ενδεχομένως δημιούργησαν σύγχυση για το ίδιο θέμα, σας παραπέμπουμε στην αναλυτική, από 13-5-2009, ανακοίνωση
του Δ.Σ.Θ., που σας έχει ήδη αποσταλεί με e-mail.

Ο Πρόεδρος
Μανόλης Αν. Λαμτζίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης