Η ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ 15.6 Ν’ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΝΑ
ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΧΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Η
ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ 15.6 Ν’ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΟΛΟΙ
ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 10.30

Συνάδελφοι,
Ήδη έχει περάσει ενάμισης χρόνος συνεχών σφυροκοπημάτων στο βιοτικό επίπεδο των λαϊκώνστρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, τωνεργαζόμενων:
αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές , τσάκισμα εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, ανεργία και ανέχεια για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά – αυτά είναι τα πρώτα και τα μόνα χειροπιαστά αποτελέσματα της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου. Λέμε «τα μόνα» βέβαια, γιατί ο δήθεν στόχος της λήψης αυτών των μέτρων , ήτοι η μείωση του δημόσιου χρέους ούτε κατά προσέγγιση «εξυπηρετήθηκε»
■αντιθέτως σε ενάμιση χρόνο μνημόνιο το χρέος αυξήθηκε κι άλλο

Ήδη μετά ένα χρόνο από το διαβόητο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» και την εισαγωγή του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες η πλειοψηφία μας βιώνουμε μια κατάσταση που γίνεται όλο και δυσκολότερη.
Στα πλαίσια του «μαζί τα φάγαμε» προφανώς βλέπουμε την καθημερινότητα να γίνεταιόλο και πιο πιεστική:
περιορίζεται βαθμιαία η πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στηδικαιοσύνη , οι εισφορές στα ταμεία να γίνονται για όλο και περισσότερους όλο και δυσκολότερο ν’ αποδοθούν, και παράλληλα αντιμετωπίζουμε μια φορολογική έφοδο χωρίς προηγούμενο. Είναι κοινός τόπος η διαπίστωση ότι πρόκειται για μια βαθιά αντιδραστική, ιδιαίτερα αντιλαϊκή και καθόλα βάρβαρη πολιτική, που όσο της δίνουμε με τη σιωπή, την αδιέξοδη αγανάκτηση χρόνο θα εξακολουθήσει να γίνεται πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή, πιο βάρβαρη
Προφανώς και τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε και μιλάει κανείς -πια – για μια «κακή συγκυρία»:
η οικονομική ολιγαρχία, οι ίδιοι που έχουν στο εξωτερικό 600 δις ? εφαρμόζει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων τη μόνη στρατηγική επιλογή που εξασφαλίζει την κερδοφορία της. Τα μέτρα στοχεύουν στο να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για τους κεφαλαιοκράτες, και ταυτόχρονα να εξασφαλιστούν εκείνες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που είναι αναγκαίες για να δημιουργηθούν συνθήκες απρόσκοπτης κερδοφορίας, για την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά την κρίση. Το άμεσο ζήτημα που αντιμετωπίζει η άρχουσα τάξη, είναι η ίδια η κρίση υπερσυσσώρευσης, που οδηγεί σε καταβαράθρωση της οικονομικής δραστηριότητας και αυξάνει τα πλεονάζοντα και μη επενδεδυμένα κεφάλαια, ενώ το ζήτημα των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους είναι προβλήματα παράγωγα της οικονομικής κρίσης. Να γιατί τα μέτρα «δεν αποδίδουν» ως προς το δημόσιο χρέος.
Και να γιατί το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» αν δεν αλλάξουν αποφασιστικά, άμεσα και συνολικά οι πολιτικοί συσχετισμοί πρόκειται σύντομα να συμπληρωθεί με νέα ακόμα χειρότερα και πιο βάρβαρα μέτρα. Ειδικότερα, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, όπως κατατέθηκε στη Βουλή στοχεύει να εξασφαλιστούν – αρπαγούν ακόμα 78,2 δισ. Ευρώ και στο ερώτημα «από ποιους» θα εξασφαλιστούν – μια και για το αντίστοιχο ερώτημα «σε ποιους» θα αποδοθούν αρκεί κανείς να δει στον κατάλογο μελών του ΣΕΒ και του ΣΒΒΕ – η απάντηση είναι από τους μικρούς και μεσαίους δικηγόρους , από τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα , από τους εργαζόμενους . Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ανάμεσα σε άλλα :

1) Επιβολή έκτακτης ετήσιας εισφοράς μέχρι το 2015, για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή, πάνω από 571 ευρώ το μήνα. Οι συντελεστές της εισφοράς δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να είναι από 1% μέχρι και 4% για τα υψηλότερα εισοδήματα.
2) Καθιέρωση «εισφοράς αλληλεγγύης» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στους ελεύθερους επαγγελματίες με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας
3) Κατάργηση του πετρελαίου θέρμανσης και εξομοίωση της τιμής του με το
πετρέλαιο κίνησης.
4) Μείωση φορολογικών εκπτώσεων που ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους και ευνοούν ειδικά τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η αναγνώριση απαλλαγών για ιατρικά έξοδα, για στεγαστικά δάνεια, για δαπάνες φροντιστηρίων κοκ.
5) Αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Είναι κι αυτό ένα από τα κατορθώματα της εσωτερικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ. Ετσι κάποιος που μπορεί να έχει ένα σπίτι από κληρονομιά κι ένα «σαραβαλάκι» για να πηγαίνει στη δουλειά του, είναι πολύ πιθανόν να καλείται από την επόμενη χρονιά να πληρώνει φόρο όχι με βάση το εισόδημά του, αλλά επειδή έτυχε να έχει αυτά τα… περιουσιακά στοιχεία
6) Επαναφορά, ουσιαστικά, του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), για το οποίο τόσα και τόσα είχε καταμαρτυρήσει το ΠΑΣΟΚ όταν το επέβαλε η ΝΔ. Η κυβέρνηση μειώνει το αφορολόγητο των 400.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και μεθοδεύει να βάλει φόρους σε όσους έχουν ακίνητα αξίας 100.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι θα κληθούν να πληρώσουν κιαυτό το φόρο
7) Αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Συνάδελφοι,
η πλουτοκρατία γνωρίζει ότι το ξεπέρασμα της κρίσης περνάει μέσα από την ελεγχόμενη χρεωκοπία. Τα μέτρα που παίρνουν, σημαίνουν ήδη ότι η κατεύθυνση είναι ούτως η άλλως να χρεωκοπήσει ο λαός. Αυτή είναι η πραγματικότητα τόσων μηνών μνημονίου, σ’ αυτή τη βάση «συζητάνε» τη συναίνεση, εδώ εξηγείται γιατί προχώρησε το «άνοιγμα των επαγγελμάτων», έτσι ξεκαθαρίζει τι πραγματικά περιεχόμενο θα έχουν τα «υπό έκδοση» Προεδρικά Διατάγματα για το «άνοιγμα» .
Δεν πρόκειται να έχει τέλος η βαρβαρότητα, όπως δεν ήταν κάτι περαστικό όσα αποφασίστηκαν πέρσι τέτοια εποχή.
Δεν θα κουραστούμε , κι ούτε θα σταματήσουμε , να υποστηρίζουμε ότι η επιτυχία του αγώνα για την επιβίωσή μας , σαν κομμάτι του λαού που τσακίζεται κυριολεχτικά από αυτή την πολιτική περνάει μέσα από την πάλη για το ξεπέρασμα των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου που στέκονται συνένοχες με την κυβέρνηση: στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου την Πέμπτη 8.6. τόσο ο κ. Πρόεδρος όσο και η παράταξη της κ. Παναγοπούλου αρνήθηκαν με διάφορα προσχήματα την πρόταση της Σ. Μελανεφίδου για συμμετοχή στην απεργία της 15.6 με προκήρυξη αποχής για την ίδια μέρα. Μολονότι εν τέλει αποφασίστηκε η αποχή της 15.6 είναι δεδομένο ότι οι παρατάξεις που κινούνται στα πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής δεν πρόκειται να κουνήσουν δαχτυλάκι.. Άλλοι από αυτούς φανταζόμαστε θα θεωρήσουν ότι κάνουν το καθήκον τους ξεκινόντας νέα.δικαστήρια για το Μεσοπροθεσμο αυτή τη φορά – μαζί μ’ εκείνα για τη συνταγματικότητα της οδηγίας για τα κλειστά επαγγέλματα – ενώ άλλοι θα κάνουν τη διαδρομή ΓΣΕΕ – «αγανακτισμένοι» και ανάποδα συμβάλλοντας ολόπλευρα στο να σηκωθούν αναχώματα στη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση.

ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – Ν ΆΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 10.30

Προσυγκεντρωση Αγ. Συσπείρωσης 10 π.μ. ΚΕΠ Αριστοτελους

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
http://agonistikisispirosi.wordpress.com