Φάρσα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Φάρσα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Η χθεσινή προειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια – έστω και αν δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα- επιβεβαίωσε τους φόβους, τις επισημάνσεις και τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη συνέντευξή του από κοινού με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο σημερινό Δικαστικό Μέγαρο.

Αισθανόμαστε λοιπόν τυχεροί που ήταν μια «απλή φάρσα». Και βέβαια δεν ευθύνεται ο Δ.Σ.Θ. , οποίος αντιδρά στις σκέψεις γενικευμένης εγκατάστασης τηλεοπτικών συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης στο εσωτερικό του μεγάρου και ζητά την προηγούμενη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, ούτε και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς, για το γεγονός ότι τρεις ολόκληρους μήνες μετά δεν έχει ληφθεί κανένα ιδιαίτερο μέτρο ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο αλλά κάποιοι άλλοι.

Το ποιοι είναι αυτοί δεν είναι δική μας ευθύνη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ας τους αναζητήσει, ας αποδώσει ευθύνες και ας εντείνει την ταχύτητα λήψης μέτρων αλλά και των εργασιών αποκατάστασης του Μεγάρου.

Αναλογιζόμαστε κύριε Υπουργέ, τι θα μπορούσε να συμβεί αν το χθεσινό τηλεφώνημα δεν ήταν φάρσα;