ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Θ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ
        ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ        

Προς:    Τον Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας &Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο  Αθανασίου
             Μεσογείων 96 115  27   ΑΘΗΝΑ

    Κύριε Υπουργέ,
    Η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές δεν είναι αμοιβή. Οι δικηγόροι ως δημόσιοι λειτουργοί, συλλειτουργοί της δικαιοσύνης και εγγυητές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος διορίζονται στις εκλογές δικαστικοί αντιπρόσωποι για να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και την ελεύθερη έκφραση – βούληση του ελληνικού λαού.
Η Ελληνική πολιτεία χορηγεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους κάθε φορά εύλογη εκλογική αποζημίωση για να καλυφθούν  κύρια τα έξοδά τους αλλά και ως ελάχιστη ανταπόδοση για την κοπιαστική απασχόλησή τους που εγγίζει τις περισσότερες φορές τις 24 συνεχείς ώρες.
 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι στις επικείμενες εκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές στις οποίες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταβούν στα εκλογικά τους κέντρα και θα απασχοληθούν δύο φορές, με δύο κάλπες, την πρώτη Κυριακή και δύο ή και τρεις κάλπες, τη δεύτερη Κυριακή με αυξημένο αριθμό σταυροδοσίας και αυξημένη προσέλευση των ψηφοφόρων, λόγω της κρισιμότητας των εκλογών, το ποσό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων που καθόρισε η Πολιτεία δεν είναι εύλογο ούτε ανάλογο με το κοπιαστικό έργο τους στις επικείμενες εκλογές.
    Για τους λόγους αυτούς ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καλεί την Πολιτεία να καταβάλει τα έξοδα μετάβασης των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τους κέντρα δύο φορές και να αυξήσει το αριθμό των ημερών αποζημίωσης τουλάχιστον κατά δύο ημέρες, καθώς επίσης να καταβάλλει την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων που τα εκλογικά τους τμήματα είναι εντός του νομού, το ταχύτερο δυνατό.   

        Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης                Χρήστος Ηρ.Ράπτης