ΕΠΙΣΚΕΨΗ_ΤΟΥ_ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΕΙΟΥ_ΠΑΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,

κ. ΙΩΣΗΦ ΤΣΑΛΑΓΑΝΙΔΗ,

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Το Δικαστικό Μέγαρο και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κ. Στάθης Κουτσοχήνας, και του ευχήθηκε ολόψυχα δύναμη, αντοχή και επιτυχία στο δύσκολο έργο του. 

Παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο του δικηγόρου στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ιδιαίτερη προσοχή δώθηκε στα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, όπως τον νέο νόμο για τα Προσωπικά Δεδομένα και τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης των διαφορών (Διαμεσολάβηση, Διαιτησία). 

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΑΠ να εκδώσει εγκύκλιο προς τις Δικαστικές Αρχές της χώρας, αντίστοιχη με αυτές του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του ΕΦΚΑ, που εκδόθηκαν και επικαιροποιήθηκαν το έτος 2018, και σύμφωνα με τις οποίες “οι δικηγόροι δεν θεωρούνται “τρίτοι” κατά την εκπροσώπηση των εντολέων τους ενώπιον διοικητικών αρχών και δεν υποχρεούνται να φέρουν έγγραφη εξουσιοδότηση για να αποδείξουν την εντολή που τους έχει παρασχεθεί, δεδομένου ότι κατά τον Κώδικα Δικηγόρων αρκεί η προφορική εντολή”.