ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

Σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ.Βασίλειου Πέππα, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιου Κουτσοχήνα καθώς και αντιπροσωπείας του Διοικητικού του Συμβουλίου  του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενης από τους κ.κ. Στυλιανό Μαυρίδη, Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Κουτσό, Αντιπρόεδρο, Πέτρο Σαμαρά, Γενικό Γραμματέα, Αναστάσιο Ντούγκα Ταμία, Μαρία Πρωτοπαπαδάκη, Θεόδωρο Σιμόπουλο, Γεώργιο Δακουρά, Σπυρίδωνα Πετρίδη, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Αντώνιο Μικροπανδρεμένο, Ευαγγελία Τσιάλτα, Ιάκωβο Ψωμιάδη, Ηλία Γκίνδη, Ιωάννη Αντωνίου και Χρήστου Βρίκου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Βασίλειο Πέππα καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας και αμφότεροι αντάλλαξαν ευχές για καλή και δημιουργική θητεία. Η συνάντηση είχε ένα θετικό κλίμα συνεργασίας, όπως πρέπει να συμβαίνει μεταξύ των συλλειτουργών της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας τόνισε το ρόλο του δικηγόρου στην προάσπιση του κύρους της Δικαιοσύνης, καθώς ο δικηγόρος αποτελεί τον κυματοθραύστη όλων των ζητημάτων που προκύπτουν κατά την απονομή της Δικαιοσύνη, και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία οι δικηγόροι έρχονται αντιμέτωποι με δυσβάσταχτα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και όλων των φορέων της πόλης στο να παραχωρηθεί το κτίριο του ΙΚΑ – Πύλης Αξιού στο Δικαστικό Μέγαρο όπως επίσης και στο να επανέλθει η διαδικασία δήλωσης αποδοχής κληρονομιών στο Ειρηνοδικείο και τέλος στην προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση και επιτάχυνση των  διαδικασιών στις Ποινικές Δίκες.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την επίσκεψη

Συνημμένα αρχεία: