Επίσκεψη Παπαθεμελή – Αποτελέσματα

 

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 13:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, κ. Στέλιος Παπαθεμελής επισκέφθηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Θ., με σκοπό να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης.

 

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ., κ. Μανόλης Λαμτζίδης ενημέρωσε τον κ. Παπαθεμελή για τα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου και ειδικότερα των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης και ζήτησε τη συμπαράστασή του. Ο κ. Λαμτζίδης αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και ειδικότερα:

 

  1. στην επικείμενη -δήθεν- απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος και στους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η προοπτική ιδιαίτερα για τους νέους δικηγόρους
  2. στη διαρκή αύξηση νεοεισερχομένων στον κλάδο (400 νέοι δικηγόροι ανά έτος)
  3. στη δραματική έλλειψη σύγχρονων υποδομών για τη δικαιοσύνη στο πολεοδομικό συγκρότημα και στο νομό (ανάγκη για νέο Δικαστικό Μέγαρο, για σύγχρονες δικαστικές φυλακές, νέο Ειρηνοδικείο στο Λαγκαδά κλπ.)
  4. στη γενικότερη απαξίωση του θεσμικού ρόλου των δικηγόρων από την Πολιτεία.

Ο κ. Παπαθεμελής αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του ρόλου του δικηγόρου και των δικηγορικών συλλόγων στην κοινωνία, τη συμβολή τους στον αγώνα για τη δημοκρατική ομαλότητα και την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντοτε συμπαραστάτης στους αγώνες του κλάδου για τα δίκαια αιτήματά του. Τέλος, ο κ. Λαμτζίδης και ο κ. Παπαθεμελής συμφώνησαν στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τη δικαιοσύνη.