Ενημέρωση Ενημέρωση

Ενημέρωση

Διάφορα θέματα ενημέρωσης

Εκλογές 2009

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τους,  εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009,  η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας στον νέο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Κ. Καλαμίδα και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε.

Εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών

Με την απόφαση 156 των 16/9/2009 και 21/9/2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.), τίθενται σε ασφαλιστική εκκαθάριση πέντε ασφαλιστικές εταιρείες....

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Εκδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου στην Κωνσταντινούπολη για την 28η Οκτωβρίου

Εισήγηση Προέδρου ΔΣΘ σε κοινή συνέντευξη τύπου

Εισήγηση του Προέδρου του ΔΣΘ κ. Μανόλη Λαμτζίδη στην κοινή συνέντευξη τύπου ,που δόθηκε με το σκηνοθέτη του «Ντοκιμαντέρ» «ΘΕΜΙΣ», κ. ΜΑΡΚΟ ΓΚΑΣΤΙΝ, την Τετάρτη 16.9.2009 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Κοινή έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων και Τούρκων δικηγόρων

Tην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16.4.2010, εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ., κ. ΜΑΝΟΛΗ ΛΑΜΤΖΙΔΗ, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χάρη Καστανίδη, η κοινή έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων και Τούρκων δικηγόρων.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Δ.Σ.Θ., ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς, διοργανώνει δύο διημερίδες κατάρτισης με θέμα τη διαμεσολάβηση την περίοδο 5-7 Νοεμβρίου 2009.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για την προθεσμία δήλωσης και συμμετοχής στο διαγωνισμό φωτογραφίας

Δικαστικό Μέγαρο

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Πέμπτη, 03/09/2009, στα γραφεία της εταιρίας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.»,  ανάμεσα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλη Λαμτζίδη....

Nομική βοήθεια ΚΕΘΕΑ

Με την με αριθμό 82/1.7.2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ
ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), για την παροχή νομικής βοήθειας στα θεραπευμένα σε αυτό άτομα για την εκπροσώπησή τους ενώπιον των Δικαστηρίων και τη διευθέτηση άλλων νομικών τους εκκρεμοτήτων, που συνδέονται με την πιο πάνω ιδιότητά τους.

Η οπτική του ΔΣΘ για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Έχει τελειώσει η επεξεργασία από την ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή (υπό την προεδρία του Αρεοπαγίτη κ. Παπανικολάου), για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αναγραφή παρακολουθημάτων στο κτηματολογικό φύλλο

Απάντηση σε ερώτημα σχετικά με την Αναγραφή παρακολουθημάτων στο κτηματολογικό φύλλο

Εκδηλώσεις του «Άργου» για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το ζωοφιλικό σωματείο «Ο Άργος» διοργανώνει σειρά ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα των ζώων και την ανάγκη προστασίας τους.

ΓνδτΑΠΔ 3/2009 - Έννομες συνέπειες εισαγγελικής παραγγελίας για τη χορήγηση δημοσίων εγγράφων.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήλθε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της σε τακτική συνεδρίαση την 02.07.2009 στο κατάστημα της αποτελούμενη από τον Χ. Γεραρή, Πρόεδρο, και τους Λ. Κοτσαλή, Α. Παπανεοφύτου και Α. Ρουπακιώτη, τακτικά μέλη, Γ. Πάντζιου, Π. Τσαντίλα και Γ. Ααζαράκο, αναπληρωματικά μέλη, σε αντικατάσταση των τακτικών μελών Α. Πομπόρτση, Α. Πράσσου και Α.Ι. Μεταξά, οι οποίοι αν και κλήθηκαν νομίμως εγγράφως, δεν παρέστησαν λόγω κωλύματος.

ΜΔΠρΑθ (Αναστ) 3624/2009 - Φορολογικοί νόμοι - Έκτακτη εισφορά – Αντισυνταγματικότητα διατάξεων άρθρου 18 ν. 3758/2009 -.

Η διάταξη του άρθρου 18 του ν. 3758/2009 αντίκειται στο άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος, δεδομένου ότι με αυτή επιβλήθηκε οικονομικό βάρος σε εισόδημα που προέκυψε κατά τη διαχειριστική περίοδο από 1/1/2007 έως 31/12/2007, ...
Showing 3.161 - 3.180 of 3.290 results.
Στοιχεία ανά σελίδα 20
του/της 165