Ενημέρωση από ΟΒΙ: Πληροφορίες για δικηγόρους σχετικά με το SME Fund του EUIPO – Webinar 09/03/2021

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) από τον Ιανουάριο του 2021 συνεργάζεται με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) για την επιτυχή έναρξη και εφαρμογή του Προγράμματος SME Fund (Ideas Powered for Business SME Fund), το οποίο χρηματοδοτεί τις ευρωπαϊκές ΜμΕ, ειδικότερα και τις ελληνικές.

Το SME Fund αποτελεί ένα Πρόγραμμα επιχορηγήσεων αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) να έχουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τους (ΔΔΙ), προσφέροντάς τους οικονομική στήριξη.

Συγκεκριμένα η οικονομική αρωγή συνίσταται σε 50% έκπτωση στα Τέλη αίτησης Βιομηχανικού Σχεδίου και Σήματος (εθνικά και ευρωπαϊκά).

Από την έναρξη του δεύτερου χρονικού περιθωρίου που δόθηκε την 1η Μαρτίου 2021 (01/03/21-31/03/21), σας ενημερώνουμε πως δίνεται η δυνατότητα και σε πληρεξούσιους δικηγόρους της Ελλάδας οι οποίοι μπορούν, πλέον, να υποβάλουν αίτηση για το SME Fund για λογαριασμό των πελατών τους.

Για το συγκεκριμένο σκοπό, καθώς και για την πληρέστερή ενημέρωση των δικηγόρων, ο EUIPO διοργανώνει ενημερωτικό Webinar, το οποίο και σάς καλούμε να παρακολουθήσετε την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στις 10:00 (CET).

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο Πρόγραμμα αυτό, από τη σελίδα του EUIPO, εδώ: https://bit.ly/3b8RGtF

Για την παρακολούθηση του δωρεάν Webinar, ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ: https://bit.ly/305jcSB