ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 15 Μαΐου 2010, ημέρα Σάββατο, διοργάνωσαν πολιτική εκδήλωση, για την επέτειο 62 χρόνων από την κατάληψη της Παλαιστίνης και τον διωγμό του Παλαιστινιακού Λαού από τα εδάφη του («ΑΝΑΚΜΠΑ»).


Στην εκδήλωση αυτή είχε αποφασιστεί   ο Παλαιστίνιος πρέσβης κος Σαμίρ Αμπου Γαζάλι εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού, να τιμήσει δημοσιογράφους, πολιτικούς και εκπροσώπους τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους, στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την ανεξαρτησία και  την ελευθερία του.
Ανάμεσα στους φορείς που τιμήθηκαν σε αυτή την τελετή ήταν και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Μανόλη Λαμτζίδη.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΘ παραλαμβάνοντας το σχετικό δίπλωμα και την τιμητική πλακέτα είπε:
«Εξοχώτατε κύριε Πρέσβη,
Κύριε Πρόεδρε και εκλεκτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης ,
Κυρίες και κύριοι μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Με συγκίνηση, στο όνομα όλων των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, παραλαμβάνω αυτές τις διακρίσεις.
Όπως πολύ καλά  γνωρίζετε οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, από την πρώτη στιγμή, ανεπιφύλακτα, τάχθηκαν υπέρ του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα στη φάση της βάρβαρης ισραηλινής  εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι λόγοι είναι βασικά τρείς:
1. Επειδή είμαστε πρώτα από όλα άνθρωποι και πολίτες του κόσμου και δεν ανεχόμαστε τις παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που λαμβάνουν χώρα για δεκαετίες σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, όπως τα τελευταία αποτυπώνονται σε διεθνείς συμβάσεις και ιδιαίτερα στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ. Οι παραβιάσεις αυτές περιγράφονται με τον εναργέστερο τρόπο στην έκθεση που συντάχθηκε από ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ υπό την προεδρία του νοτιοαφρικάνου δικαστή Ρίτσαρντ Γκολντστόουν (πρώην εισαγγελέα στις διεθνείς δίκες για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τη Ρουάντα)  για τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, στην οποία η Επιτροπή κατέληξε ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ διέπραξε εγκλήματα πολέμου
Σας διαβεβαιώνω  ότι η αποχή του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  απο τη ψηφοφορία για την έγκριση της  έκθεσης  ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.
Η στάση αυτή  έρχεται σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που διακατέχουν τους Έλληνες απέναντι στους Παλαιστίνιους και στους Άραβες.
2.  Επειδή, εμείς οι δικηγόροι,  είμαστε υπερασπιστές του δικαίου, και δεν μπορούμε να ανεχθούμε ή να επιτρέψουμε την καταπάτηση κάθε έννοιας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, όπως αυτή διαχρονικά καταγράφεται στο Παλαιστινιακό ζήτημα.
3. Επειδή, είμαστε Έλληνες, ένας λαός μικρός αλλά και  περήφανος, όπως εσείς και δεν μπορούμε να ανεχτούμε το ζυγό και κατανοούμε απόλυτα το περιεχόμενο του αγώνα σας.
Απλά, για όσους δε γνωρίζουν, είμαστε από τους λίγους λαούς στην Ευρώπη, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τριπλής Ιταλογερμανικής-Βουλγαρικής Κατοχής (1941-1944) με τις δικές μας δυνάμεις, τη δική μας κινητοποίηση των μαζών, σε συνθήκες μέγιστης ενότητας, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, διατηρήσαμε ελεύθερες ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας τη λεγόμενη «Ορεινή Ελλάδα» αναπτύσσοντας και νέους πολιτικούς θεσμούς. Σήμερα, βλέπουμε και στο δικό σας αγώνα ομοιότητες.
Επειδή λοιπόν είστε και εσείς ένας λαός περήφανος, ένας λαός που έχει με το μέρος του το Δίκαιο, είμαστε βέβαιοι ότι οι τελικοί σας στόχοι θα εκπληρωθούν και ότι η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει σε ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Σας  ευχαριστώ».