Δολοφονία 15χρονου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ

O Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει απερίφραστα την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου νέου από αστυνομικό όργανο. Η άμεση αναζήτηση ευθυνών είναι πλέον επιβεβλημένη. Πέρα και ανεξάρτητα από αυτό, επανέρχεται το μείζον ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, ο εκδημοκρατισμός στη λειτουργία και στον τρόπο δράσης των οποίων παραμένει πάγιο και απαρέγκλιτο αίτημα της κοινωνίας.

Με δραματικό, επίσης, τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο το αίτημα για την άμεση κατάργηση των πάσης φύσεως τρομονόμων, που δυστυχώς, αποτελούν το νομιμοφανές άλλοθι της βαρβαρότητας και της αυταρχικής αστυνομικής βίας. Θα πρέπει, τέλος, να τερματιστεί, κάποτε το καθεστώς της προκλητικής ανοχής και ατιμωρησίας, που καθιστά την Πολιτεία συνένοχη, αν όχι ηθική αυτουργό, σε τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα.

Ο Δ.Σ.Θ. εκφράζει την οδύνη του για το χαμό του δεκαπεντάχρονου, που συνιστά τραύμα στη λειτουργία του κράτους δικαίου και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν στους υπαίτιους.